Винъс Уилямс отново на полуфинал на AO след 14 години

Следващата ѝ съперничка е сънародничката Коко Вандевеге

Винъс Уилямс отново на полуфинал на AO след 14 години
Вицешампионката от 2003 година Винъс Уилямс (САЩ) се класира за полуфиналите на Откритото първенство на Австралия по тенис. Поставената под номер 13 Уилямс се наложи над рускинята Анастасия Павлюченкова с 6:4, 7:6(3) и отново попадна в топ 4 в Мелбърн след 14-годишно прекъсване. Павлюченкова на два пъти имаше пробив аванс и в двата сета, но 36-годишната американка спечели ключовите разигравания и стигна до обрат в тях, за да триумфира след 107 минути игра.
 
"Много съм развълнувана. Искам да стигна още по-далеч. Няма да се задоволя само с тази победа. Страхотно е, че отново получих възможност да играя на полуфиналите", коментира Винъс Уилямс.
 
Тя има два полуфинала в Австралия през 2001 и 2003 година, когато достигна и до мача за титлата, загубен от по-малката й сестра и настояща номер 2 в света Серина Уилямс.
 
Следващата съперничка на Винъс ще бъде друга американка - Коко Вандевеге. Вандевеге победи убедително седмата в схемата Гарбине Мугуруса (Испания) с 6:4, 6:0 и за първи път достигна полуфинал на турнир от Големия шлем. 25-годишната американка реализира първа пробив в седмия гейм на първия сет, след което даде още само гейм на съперничката си.
 
"Бях доста нервна. Опитах се да покажа най-добрия си тенис, да бъде концентрирана и да поддържам плана си за игра. Тя спаси първите ми няколко възможности за пробив, но аз продължих да я притискам и тя в крайна сметка се пропука. Във втория сет влязох в страхотен ритъм и просто бях като товарен влак, който тя не можеше да спре", коментира Вандевеге, която досега имаше един четвъртфинал в турнирите от Шлема на "Уимбълдън" през 2015 година.
 

Американката, 35-а в световната ранглиста, елиминира номер 1 в света и защитаваща титлата си от миналия сезон Анжелик Кербер (Германия) с 6:2, 6:3 в четвъртия кръг. 

България разгроми Босна и Херцеговина с 3:0 на Европейската отборна купа

Добър старт на 14-годишните ни тенисисти

Ема Томова загуби финала на тенис турнир в Гърция

Вижте подробности

Алкарас: Не се опитвам да уча от други

Гледах мачовете си от миналогодишния "Уимбълдън", призна испанецът

Завърши регионален турнир за момчета и момичета в Харманли

Вижте победителите

Националните отбори за юноши и девойки започват участие в Европейските летни купи

Вижте подробности

Вики Томова става първата българка в Топ 50 от 2015 г. насам

Българката има квота за Олимпийските игри в Париж

Гришо тръгва ударно на "Уимбълдън"

Вижте подробности

Анди Мъри е готов да рискува с участието си на Уимбълдън

Британецът ще изиграе последния си турнир в Ню Инглънд Клъб

Триумф за Брияна Иванова на тенис турнир в София

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки