Mundo Deportivo: В първия полусезон Реал е спечелил 8 допълнителни точки заради грешки на съдиите

Барса пък са били повече ощетени, отколкото облагодетелствани

Mundo Deportivo: В първия полусезон Реал е спечелил 8 допълнителни точки заради грешки на съдиите
Испанското издание Mundo Deportivo анализира мачовете на двата испански гранда – Реал и Барселона, в които съдиите са повлияли на крайния резултат. Заради съдийски грешки Реал е събрал 8 точки повече, а Барселона има 4 точки по-малко. 
 
Като пример изданието дава мача между Реал и Селта (2:1), в който един от головете отбеляза Алваро Мората от „чиста” засада. Аналогичен е случаят при гола на Рамос във вратата на Малага (2:1). Отбелязват се още мачовете срещу Еспаньол (2:0) и Депортиво (3:2), в които също са били допуснат съдийски грешки в полза на „Кралския клуб”, според вестника. 
 
Реферите са сбъркали в 8 мача на Барселона, в които каталунците са загубили точки: със Селта (3:4), когато не е била отсъдена дузпа за фаул срещу Неймар, с Малага (0:0) е отменен гол на Пике вследствие на погрешно маркирана засада, с Виляреал, когато арбитърът не дал две дузпи за игра с ръка в наказателното поле на „Жълтата подводница”. 
 
Въпреки това, изданието отбелязва, че е незачетен чист гол във вратата на Барселона в мача срещу Реал Сосиедад (1:1), което позволи на каталунците да спечелят една допълнителна точка. 
 
След 19 кръга Реал има аванс от 2 точки спрямо Барселона, като има и мач по-малко (срещу Валенсия).  

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки