ЦСКА отказа да освободи зала "Армеец"

От "София Тех Парк”АД поканиха Александър Попов на официална среща, но "червените" останаха непреклонни

ЦСКА отказа да освободи зала "Армеец"
Ръководствата на Волейболен клуб ЦСКА и „София Тех Парк” проведоха среща днес в опит да се намери решение по казуса със зала „Армеец”, съобщи сайтът на клуба.

От червения клуб заявиха намерения да поискат дългосрочен договор за залата, където от 40 години тренират децата на клуба с цел да я реновират. От държавната институция обаче прехвърлиха топката към Министерството на икономиката, въпреки че те прекратиха договора. ЦСКА трябвало да внесе инвестиционно намерение в Министерството и да чака становище или обявяване на търг за залата. Това обаче може да се случи едва след назначаването на служебен министър, защото сегашният е в оставка.

Междувременно, докато тече процедурата от ”София Тех Парк” настояват ЦСКА да освободи зала „Армеец”, за да можело да се обследва. Червеното ръководство категорично не се съгласи с мотива, че залата може да бъде обследвана.

В крайна сметка, към момента ЦСКА няма да освободи залата, но ще внесе инвестиционни намерения в Министерството на икономиката другата седмица и ще чака решение на проблема. Червените обаче са категорични, че този път няма да позволят база на ЦСКА да бъде отнета, както се случи с част от съоръженията на 4-ти километър. 

„Не сме пасивни относно ситуацията със зала „Армеец”. След мое по-остро писмо, което последно изпратих до „София Тех Парк”АД, вчера са поканили Александър Попов на официална среща. Той е на това спешно свиждане и очаквам всеки момент обаждане от него, което надявам се да носи положителна новина", заяви по-рано на пресконференция председателят на ОСК ЦСКА Георги Калчев.
 
Относно подкрепата на Министерството на младежта и спорта относно казуса със зала "Армеец" Калчев сподели: "Няма министър досега, който да е имал отговори. С изключение може би на Лучано, който беше по-смел и поемаше инициатива. За другите просто случаят бе прекалено голям. Последният министър, който е така най-медиен от всички, също нямаше отговори и ми каза: Жоро, не може".
 
ОСК ЦСКА организира „Национален дебат” по въпроси, свързани със спорта, здравето и възпитанието на българската младеж. Очаква се този форум да се проведе на кръгла маса, като датата на събитието ще се съобщи официално до 2-3 седмици. Поканени са председатели на Левски, Славия, Национална спортна академия и други.
 

На 26-ти януари (четвъртък) от 18.00 часа в Централен военен клуб (Голямата зала) ще се състои церемонията по обявяването на годишните награди за най-добри спортни постижения на ОСК ЦСКА, като на церемонията ще присъства и босът на футболния ЦСКА Гриша Ганчев. 

Лектори от Япония, Норвегия и Сърбия ще водят Треньорската конвенция на CEV в София

Ацуши Като е опитен волейболен треньор и инструктор от Япония

България ще играе приятелски турнир с Италия, Бразилия и Иран

Зала "Левски София" приема надпреварата през август

Национал на България с трансфер на Апенините

Георги Татаров подсили новака Юаса Батери (Гротадзолина)

Тежка загуба за България срещу Куба в Лигата на нациите

Момчетата ни допуснаха поражение с 0:3 гейма, като спечелиха само 56 точки в мача

България отстъпи пред световния шампион Италия (ВИДЕО)

Нашите не взеха гейм във волейболната Лига на нациите

Фурор за тима на Зетова в Тирана

Националният отбор на България приключи без загубен гейм груповата фаза на Балканиадата по волейбол до 18 години

Отнесохме Албания на Балканиадата по волейбол

Тимът на Антонина Зетова с 22 аса в Тирана

Иван Петков пое отбора на Ева Янева

Вижте подробности

България отнесе Турция за успех №3 във VNL (ВИДЕО)

Нашите вече имат 8 точки в актива си

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки