Селта се справи отново! Реал Мадрид е аут от Купата на Краля (ВИДЕО+СНИМКИ)

Мадридчани стигнаха до 2:2 при гостуването си и напускат турнира

Селта се справи отново! Реал Мадрид е аут от Купата на Краля (ВИДЕО+СНИМКИ)

Селта успя да хвърли бомбата в тазгодишното издание на Купата на Краля и елиминира Реал Мадрид след 2:2 като домакин и с общ резултат 4:3.

Така "белият балет" напусна надпреварата на 1/4 - финалите и няма да може да стигне до требъл, в който клубът се цели всяка година. 

Реал започна по-агресивно срещата в търсене на ранен гол, като в 6-та минута Иско прати силен шут от разстояние, но Алварес успя да избие.

В 9-та пък Гуидети отвърна с удар, минал над вратата на Кико Касия. В следващите минути „кралският клуб“ бяха по-активни, като Роналдо прати висок удар с глава. В 26-та отново португалецът беше много близо до гола, след като първо удар с глава бе избит в дясната греда, а при опита си за добавка Кристиано уцели и левия стълб от няколко метра.

Така след няколко пропуска, Реал допусна гол. В 44-та минута Вас попаде към Гуидети в наказателното поле, той стреля, Касия спаси, но топката рикушира в Данило и влезе в мрежата на „белия балет“ като това означаваше, че трябва да отбележат два гола, за да влязат в продължения.

След почивката Селта се опита да наложи натиск, но гостите бързо се справиха с набезите на съперника. В 58-та минута Тони Кроос изпълни пряк-свободен удар в близкия ъгъл на Алварес, който се намеси в последния момент.

В 72-та минута Кристиано Роналдо най-накрая намери гола, който му обягваше до този момент. Португалецът изптълни перфектно пряк-свободен удар от над 20 метра по диагонал.

Пет минути по-късно пък Рамос изпусна перфектна възможност да изведе отбора си напред. Защитникът бе оставен непокрит на втора греда при центриране, но този път не отбеляза с глава, а прати топката над вратата.

След минаването на 80-та минута Зидан засили още повече нападателната мощ на тима си с Васкес и Мората, но Селта нанесе шокиращ втори удар в 85-та минута след мълниеностна атака по десния фланг, която бе превърната в гол от Дани Вас с точен удар в долния ляв ъгъл на вратата на Реал. В 90-та минута Лукас Васкес все пак успя да вкара втори гол за Реал, но вече нужният трети не дойде и така „белият балет“ изненадващо бе изхвърлен от купата. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки