Сензациите в пресата: Левски хареса нападател в Кипър, Топузаков иска нов до седмица

Бразилците и Вутов размотават Ботев (Пд), утре "канарчетата" чакат отговор от Лудогорец за Терзиев

Сензациите в пресата: Левски хареса нападател в Кипър, Топузаков иска нов до седмица

Сензациите в пресата днес, 26 януари 2017 година:

„Труд”: Левски хареса нападател в Кипър

„Левски“ може да се подсили с още един офанзивен футболист преди старта на втория дял от Първа професионална лига. „Сините“ проучват възможността да привлекат Емилио Селая от „Етникос“ (Ахна).

Аржентинецът е основен играч на кипърския тим, като през настоящия сезон има 9 попадения в елита от 18 мача. 29-годишният нападател, който може да играе и от втора позиция, е шампион на Аржентина с тима на „Арсенал“ през 2012 г. Тежка контузия обаче стопира развитието му и така той попада на Острова на Афродита.

Основният коз на „Левски“ ще бъде изтичащият през лятото договор на южноамериканеца. По този начин той ще може да акостира на „Герена“ срещу символична трансферна сума. Интерес към него обаче проявява и румънският „Университатя“ (Крайова), където отскоро играе и бившият бранител на 26-кратните шампиони Радослав Димитров. В момента „Левски“ е на лагер именно в Кипър и се очаква „синя“ делегация да изгледа на живо двубоя на „Етникос“ с АПОЕЛ от вътрешния шампионат през уикенда. До момента Елин Топузаков успя да подсили тима с бранителя Давид Яблонски, нападателя Амаду Сукуна и крилото Антон Огнянов. Самият специалист призна, че се водят преговори за привличането на един или двама нови футболисти. Дори и “сините“ да подпишат с друг играч, той едва ли ще може да бъде ползван от Топузаков за предстоящата контрола с „Уйпещ“ (Унгария), която е в неделя. За нея отпада и последният привлечен играч – Антон Огнянов, който има да наваксва с подготовката.

„Тема спорт”: Бразилците и Вутов размотават Ботев (Пд)

Бразилските нападатели Алдаир да Силва и Фернандо Виана продължават да размотават Ботев Пловдив. Двамата трябваше вече да са се присъединили към тренировките на канарчетата в Турция. Вместо това те са обявили, че ще пристигнат в югоизточната ни съседка най-рано в събота. Треньорът Николай Киров се надяваше те да са на негово разположение за контролата с Покси - този тим е на осмо място в унгарското първенство. Спарингът е в събота, 28 януари. Бразилците твърдят, че се намират в добро физическо състояние и бързо ще влязат в час. През миналата година те носиха екипа на втородивизионния Жоинвил. Засега Ботев не успява да финализира преговорите и за идването под наем на Антонио Вутов. Офанзивният халф е собственост на италианския елитен Удинезе, но играе като преотстъпен в третодивизионния Лече. Онзи ден от Ботев обявиха, че имат уверенията на юношата на Левски, че неговото желание е да облече екипа на канарчетата, за да играе редовно. Разговорите с Удинезе и Лече обаче се оказаха доста по-трудни, отколкото шефовете на пловдивчани очакваха. Утре пък в Ботев очакват отговор от Лудогорец дали са склонни да пуснат под наем в Коматево централния защитник Георги Терзиев. Бранителят е силно желан от Николай Киров. През есента играчът много рядко успяваше да влезе в групата на разградчани. През пролетта бившият национал надали също ще успее да се пребори с конкуренцията на Козмин Моци, Хосе Паломино и Игор Пластун. Ботев вече успя да се подсили с двама играчи. Клубът взе вратаря Иван Чворович, който се раздели с Левски, и Лазар Марин, който през есента бе част от втория отбор на ЦСКА.

„Тема спорт”: Топузаков иска нов до седмица
Треньорът на Левски Елин Топузаков настоява ръководството на клуба да му осигури поне един краен защитник до седмица. Специалистът вече се е примирил, че който и да дойде, ще бъде закъснял с подготовката. Но държи в състава да бъде взет поне един бек. Причината е, че на тази позиция разполага само с двама играчи - Сашо Александров, който играе вдясно, и Веселин Минев, който действа на левия фланг. Онзи ден Левски се размина с белгиеца Лирой Лабил, който бе силно желан от Топузаков. 25-годишният белгиец обаче предпочете офертата на холандския втородивизионен Маастрихт, в който играеше през есента с аматьорски контракт. На „Герена" вече са ангажирали всички близки до клуба мениджъри да им предложат класен бек. До момента Левски се подсили с трима футболисти. На "Герена" акостираха чешкият защитник Давид Яблонски, крилото Антон Огнянов от Дунав Русе и френският нападател Амаду Сукуна, който бе привлечен от старозагорския Верея.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки