Айнтрахт излъга Шалке насред Гелзенкирхен (ВИДЕО)

"Орлите" скочиха на 3-ото място в Бундеслигата

Айнтрахт излъга Шалке насред Гелзенкирхен (ВИДЕО)
Айнтрахт (Франкфурт) записа първа победа през 2017 г. и се изкачи временно до 3-ото място в Бундеслигата. „Орлите” излъгаха 1:0 средняка този сезон Шалке 04 като гости пред 60 885 на „Фелтинс Арена”. Двубоят бе първи от програмата на 18-ия кръг. 

Айнтрахт допусна едва 15 гола в 18 мача от Бундеслигата този сезон, което е клубен рекорд. 
 
В 5-ата минута Гуидо Бургщалер бе изведен зад гърба на отбраната на Айнтрахт и пусна в мрежата, но лайнсменът правилно вдигна флага за засада. 
 
В средата на полувремето Бургщалер нанесе удар с глава под гредата, но австрийският му сънародник Хайнц Линднер, който пазеше вместо наказания Лукаш Храдецки, извади в корнер. 
 
Любопитното е, че Бургщалер не е успявал да отбележи в 13 мача срещу Хайнц в австрийската Бундеслига. 
 
Айнтрахт изненада Шалке в 33-ата минута, когато Макото Хасебе изпълни свободен удар ниско на дузпата и там непокритият Алекс Майер притича, за да засече в долния десен ъгъл за 1:0. 
 
Тимът от Франкфурт е непобеден, след като поведе този сезон в Бундеслигата. 
 
Шалке натисна в началото на второто полувреме и в 55-ата минута Набил Бенталеб копна за Бургщалер, който технично отклони, но сантиметри го разделиха от вратата.
 
Айнтрахт пък можеше да удвои в 66-ата минута, когато Харис Сеферович беше изпуснат, ала Матия Настасич се намеси решително. Секунди по-късно Майер засече опасно покрай гредата в аут.
 
След загубата 0:3 от конкурента на Байерн за първото място – РБ Лайпциг, в първия пролетен кръг Айнтрахт се поздравява с трите точки и скача до 3-ото място, но може да слезе до 6-ото след изиграването на останалите мачове. Шалке допуска първа загуба тази година и запазва 10-ото място, но може да бъде изместен.   

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки