Барса измъкна точка от Бетис, въпреки съдийско недоглеждане (ВИДЕО)

Каталунците направиха 1:1 при гостуването си, не им бе зачетен гол

Барса измъкна точка от Бетис, въпреки съдийско недоглеждане (ВИДЕО)

Бетис и Барселона стигнаха до реми 1:1 в двубой от 20-ия кръг в елита на Испания. Двубоят бе изпълнен с динамика, като домакините записаха повече чисти положения, но футболистите на Луис Енрике могат повече да съжаляват, тъй като през второто полувреме не им бе зачетен чист гол. Алегрия даде аванс на Бетис в 75-ата, а в самия край Суарес измъкна точката за Барселона. Каталунците са на второ място в класирането с 42 точки, колкото има и Севиля. Бетис е 13-и с 23 точки. Лидер в таблицата е Реал Мадрид с 43 точки.

През първата част и двата тима имаха положения, в които резултатът можеше да бъде открит, но до гол така и не се стигна.

В 6-ата минута удар на Суарес бе блокиран от Пицини, а няколко по-късно Рубен Кастро не успя да затрудни стража на гостите.

Дурмиси шутира над целта в 23-ата, а Неймар в 38-ата пропусна най-чистото положение за първата част, като пропусна да отбележи, след като остана сам срещу вратаря.

Динамиката в мача се запази до почивката, но без да падне гол на „Бенито Виламарин”.

Първата възможност през второто полувреме се откри пред гостите в 52-ата, когато Видал засече от воле подаване на Меси, но прати топката покрай гредата.

В 60-ата Пике върна топка към Тер Стеген, вратарят опита да играе технично и топката му бе отнета, но за късмет на домакините Рубен Кастро не успя да намери очертанието на опразнената врата.

Дани Себалос в 71-ата пробва далечен шут, но не намери целта.

В 74-ата Рубен Кастро отправи удар към вратата по земя, топката се отклони от Пике и срещна страничната греда, след което бе извадена в корнер. При последвалото центриране Тер Стеген не се намеси добре и отби топката в Алекс Алегриа, който нямаше как да се затрудни на метър от вратата и откри резултата.

В 77-ата минута след удар на Андре Гомес топката премина с целия си обем голлинията и бе избита от Манди, но това не бе видяно от реферите. Секунди по-късно отново Манди трябваше да се намесва и пак кълбото бе изчистено от голлинията, като този път попадение наистина нямаше.

Домакините можеха да сложат точка на спора в 81-ата, след като Рубен Кастро бе изведен сам срещу Тер Стеген, но стажът се намеси отлично и опази мрежата си от втори гол.

В последната минута на редовното време Лео Меси изведе Суарес на стрелкова позиция и уругваецът с точен удар оформи крайното 1:1.


ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки