Лудогорец се цели във финал за Лига Европа

Кирил Домусчев посочил за пример украинския Днепър, разкрива Игор Пластун

Лудогорец се цели във финал за Лига Европа

Лудогорец се е прицелил доста нависоко по отношение на участието си в елиминациите на Лига Европа. Това става видно от думите на централния защитник на разградчани Игор Пластун. Той даде интервю за украинския канал "Футбол 1", в което разкри, че ръководството на клуба иска пробив в надпреварата напролет и е дало за пример похода на Днепър през 2015 година, когато украин­ският отбор игра финал в Лига Европа, загубен от Севиля.

Пластун заяви също така, че се чувства комфортно в Лудо­горец и се надява да се утвърди като титуляр в отбора през пролетния полусезон.

"Всичко върви по план. Имаме поставена цел първо място в шампионата, а 8 Лига Европа президентът на клуба ни даде за пример Днепър. Ще играем мач за мач, а като за начало имаме сблъсък със силен отбор като Копенхаген", каза Пластун.

"В Лудогорец има 22-24 равно­стойни футболисти, на всяка позиция по двама. За място в центъра на защитата претен­дират четирима равностойни играчи. Имам доверието на треньора, но всичко зависи от мен. Преминаването ми в нова страна беше стрес за мен - нов отбор, нови съотборници. Има и езикова бариера, но като цяло се чувствам комфортно в Лудо­горец", каза още Пластун.

Защитникът премина при шампионите от Карпати ми­налото лято и записа 19 мача във всички турнири, в които вкара 1 гол.

При предишното си участие в елиминациите на Лига Европа през пролетта на 2014 година Лудогорец достигна осминафи­налите, където бе отстранен от Валенсия, след като преди това елиминира Лацио.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки