Сензациите в пресата: ЦСКА се цели в уругвайски национал

"Армейците" чакат и бразилеца Тюрам, Габала е бил отборът с интерес към Кишада

Сензациите в пресата: ЦСКА се цели в уругвайски национал

Сензациите в родната спортна преса на 1 февруари, сряда, 2017 година:

Меридиан мач: ЦСКА-София се цели в уругвайски национал

ЦСКА-София иска уруг­вайски национал. Става дума за Джонатан Родригес, който е играч на мексиканския Сантос Лагуна. Нападателят, който може да играе и като крило има много сериозна визитка, в която на очи се набива престой в португалския град Бенфика. Той има ед­на среща за лисабонските „орли" през миналия се­зон, а малко след това е отдаден под наем в испан­ския Ла Коруня.

Иначе 23-годишният Джонатан Родригес е юно­ша на уругвайския гранд Пенярол, а освен това има 9 мача и 1 гол за нацио­налния тим на родината си.

Проблем при финализирането на трансфера може да се окаже фактът, че той иска сериозна заплата, много по-голяма от тавана на заплатите на „Армия­та".

Меридиан мач: ЦСКА-София взе двама тарани с 3,8 гола на сезон

ЦСКА-София ще решава проблемите си в напа­дение с привлича­нето на двама но­ви футболисти.

Става дума за конгоанеца Кевин Кубемба и бра­зилеца Рожерио Консейсао до Росарио, по-известен като Тю­рам. Вчера първият подписа договор с хиб­рида за 2,5 години, ка­то същото се очаква да стори и Тюрам. Със сигурност Стамен Белчев ще иска от ду­ото да вкарва голове, а един поглед в тяхната ста­тистика буди притеснение, защото се оказва, че те имат общо 46 гола за 6 го­дини, откакто започват ка­риерите им на мъжко ни­во. Това означава, че двамата беле­жат средно по 3,8 гола на сезон, откакто са в професионалния фут­бол, а тази статистика определено не звучи обещаващо.

Бразилецът е вкарал точно 27 попадения (1 за Шапекоензе, 21 за Арис и Аполон Лимасол, 5 за Керкира), до­като африканецът мо­же да се похвали само с 19 (5 за Амиен „Б", 2 за Амиен, 8 за Лил „Б", 3 за Брест и 1 за Сент Трюиден. Остава тайна колко пари са вложи­ли от ЦСКА-София във въпросните играчи. Според специали­зираният сайт за трансфери Transfermarkt Кубемба струва 300 000 евро, докато Тюрам е оценен на  600 000 евро и със сигур­ност „чер­вените" са платили за правата му.

Тема спорт: Габала е отборът, искал Кишада

Габала е азербайджанският отбор, който е искал да при­влече нападателя на Лудого­рец Жуниор Кишада, пише сайтът azerfsport.com. Тимът зимува втори, на точка зад лидера Карабах.

Желанието на Габала е било да вземе бра­зилеца под наем за пролетта с опция за закупуването му. Според азербайджанската ме­дия от Разград не са били съ­гласни с опцията за преотстъпване. Отделно, самият футболист не е имал желание да премине в този отбор.

Пречка се е оказала и заплата­та на бразилеца. Според azerisport.com Кишада получава в Лудогорец по 24 хиляди евро на месец.

Нападателят дойде в Разград през сезон 2010/11, който бе първи за тима в ели­та. През есента в Първа лига той записа 16 двубоя (536 ми­нути), в които вкара 2 гола.

Меридиан мач: Преслав е на изхода

Преслав Йорданов е много близо до из­хода на ЦСКА-Со­фия. Той е един от тримата, останали на „Армията" след фали­та на бившия клуб и създаването на хиб­рида. Той обаче едва ли ще попада в пла­новете на Стамен Белчев след привли­чането на Кевин Ку­бемба и Тюрам.

Интерес към Прес­лав вече има от Неф­тохимик, където тре­ньор е Христо Янев. Двамата работеха в истинския ЦСКА през миналия сезон и таранът от Плевен беше водещ гол­майстор на „армей­ците" в похода им към Купата на Бълга­рия.

След пристигането на Кубемба и Тюрам, ЦСКА-София вече има петима централ­ни нападатели, като там са още Преслав Йорданов, Милчо Ан­гелов и младока Тонислав Йорданов.

Шеф на ЦСКА: Селекцията се прави по по-различен начин

Близо сме до някои футболисти и водим преговори, обяви Филип Филипов

Амос Юга поднови тренировки

Капитанът на ЦСКА е пред завръщане

Християн Петров взе номера на своя идол

Вижте подробности

Димитър Евтимов: Подготовка върви много добре

„Получи се доста ползотворна контрола, Крумовград има силен състав“

ЦСКА с 2 от 2 при Стипич (ВИДЕО)

„Червените“ пак биха с 2:0, този път Крумовград в Банско

От ЦСКА: Тренировките продължават с настроение и мотивация (ВИДЕО)

„Червените“ продължават с двуразовите занимания в Банско

ЦСКА тръгна за Банско без Юга и Турицов

Вижте всички, които взе Томислав Стипич

Шопов хвали талант на ЦСКА

Халфът говори след мача с Беласица

Стипич лаконичен за селекцията в ЦСКА

Фокусиран съм върху футбола, призна хърватинът след 2:0 над Беласица

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки