Четвъртият в Полша нанесе първо поражение за Лудогорец в Турция (СНИМКИ+ВИДЕО)

Разградчани загубиха от Термалика с 0:1 в петата си контрола

Четвъртият в Полша нанесе първо поражение за Лудогорец в Турция (СНИМКИ+ВИДЕО)

 Лудогорец претърпя първа загуба по време на зимния си подготвителен лагер в Турция срещу полския Термалика. Българският шампион загуби с 0:1 след неубедителна игра и много пропуски.

Още във втората минута Стоянов бе затруднен след удар от малък ъгъл на Губа, но той успя да избие в корнер. В 6-та минута Натанае отправи първи удар към вратата на съперника, но топката излетя много встрани.

Путивцев в 17-та минута откри резултата в полза на поляците, след като засече перфектно центриране от ъглов удар и прати топката в далечния ъгъл.  Веднага след това Кешеру можеше да възстанови равенството, но негов удар от наказателното поле се отби в гредата.

До края на частта Марселиньо имаше шанс да отбележи, но стражът улови топката. Полският тим пък предпочиташе да набляга на бързи контраатаки.

В началото на втората част Светослав Дяков получи контузия след тежък сблъсък със съперников играч във въдуха, като ударът бе в областта на таза. На негово място на терена се появи Лукас Саша.

В 53-та минута чудесен шанс се откри пред Лукоки, който стреля от въздуха след разбъркване в наказателното поле, но не успя да намери рамките на вратата. Две минути по-късно отново Лукоки сгреши, след като не подаде на чиста позиция за Кешеру.

Българският шампион продължи с по-добрата си игра и Вандерсон и Марселиньо също получиха шансове за удар. В 69-та Анисе пробва да стреля без подготовка при избита топка от наказателното поле, но изстрелът му излетя над вратата.

В 71-та минута на срещата зрителите станаха свидетели на грозни сцени, след като футболистите на двата отбора си спретнаха сериозно меле. Путивцев посегна с крак към Лукас Саша и двамата влязоха в спор, който прерастна в сериозни сблъсъци между футболистите, в които Абел Анисе дори нанесе удар с юмрук на противников състезател. До картони не се стигна, като съдията само подкани Путивцев да бъде заменен, за да не получи червен картон.

При пряк-свободния удар Кешеру се опита да стреля под стената, но рикушет изпрати топката в корнер.  В последните 10 минути Лудогорец трайно се настани в половината на Термалика. В продължението на мача Натанел се нагърби с изпълнение на пряк-свободен удар, който прехвърли всички в наказателното поле на поляците, което беше и последното интересно положение в срещата.

Следващата контрола на българския тим е в събота, когато ще се изправи срещу чешкия Злин.

Контролите на Лудогорец през зимата:

19 януари, в Турция: ЛУДОГОРЕЦ - Арсенал (Тула, Русия) 1:1 
21 януари, в Турция: ЛУДОГОРЕЦ - Ягелония (Полша) 1:1
27 януари, в Турция: ЛУДОГОРЕЦ - Тренчин (Словакия) 1:0 
29 януари, в Турция: ЛУДОГОРЕЦ - Зоря (Луганск, Украйна) 2:0
1 февруари, в Турция: ЛУДОГОРЕЦ - Термалика (Полша) 0:1
4 февруари, в Турция: ЛУДОГОРЕЦ - Злин (Чехия)
7 февруари, в Турция: ЛУДОГОРЕЦ - БАТЕ Борисов (Беларус)
8 февруари, в Турция: ЛУДОГОРЕЦ - Марибор (Словения)



ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки