Симона Халеп с първа победа за сезона

Румънката се наложи над хърватката Ана Конюх с 6:4, 7:6(2) в турнира в Санкт Петербург

Симона Халеп с първа победа за сезона

Водачката в схемата Симона Халеп (Румъния) се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис в руския гранд Санкт Петербург с награден фонд 753 хиляди долара. Халеп се наложи над хърватката Ана Конюх с 6:4, 7:6(2) и записа първа победа за сезона след разочароващото отпадане в първия кръг на Откритото първенство на Австралия през миналия месец. Четвъртата в световната ранглиста взе първия сет с решаващ пробив в десетия гейм, а във втората част навакса ранно изоставане от 1:3 гейма, след което триумфира убедително със 7:2 точки в тайбрека. 

 

Следващата съперничка на румънката в надпреварата ще бъде участващата с "уайлд кард" представителка на домакините Наталия Вихлянцева. 19-годишната Вихлянцева, 115-а в класацията на УТА, елиминира осмата в схемата и миналогодишна полуфиналистка Даря Касаткина също от Русия със 7:6(4), 6:2. Тийнейджърката навакса ранен пасив от 1:3 гейма, а след това още на два пъти изоставаше с пробив, като Касаткина дори сервираше за сета при 5:4, но се провали. В тайбрека Вихлянцева доминираше, а във втората част тя дръпна с 3:1 и до края нямаше проблеми. 

 

Олимпийските шампионки на двойки от Рио 2016 Елена Веснина и Екатерина Макарова от Русия излязоха една срещу друга на корта на сингъл и петата поставена Веснина спечели убедително с 6:3, 6:1. Тя ще играе на четвъртфиналите срещу Ализе Корне от Франция. Юлия Путинцева от Казахстан също продължава напред след успех с 6:4, 6:0 над германката Аника Бек.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки