1. Novsport
  2. Тенис
  3. Баутиста Агут започва защитата на титлата в София

Баутиста Агут започва защитата на титлата в София

Днес на корта ще излезе още един от фаворитите за титлата - поставеният под №2 Давид Гофен

Баутиста Агут започва защитата на титлата в София

Испанецът Роберто Баутиста Агут започва днес защитата на титлата от тенис турнира на ATP в София. Шампионът от 2016 г. ще се изправи срещу германския квалификант Седрик-Марсел Стебе в последния за деня мач на централния корт. Двубоят е от втория кръг и ще започне около 20.00 ч.

Баутистa Агут почиваше на старта като поставен под №4, а Стебе вече записа три победи в София - срещу Стивън Диас от Канада и Милян Зекич от Сърбия в квалификациите и срещу Теймураз Габашвили в първия кръг.

Двамата ще се срещнат за пръв път, а Баутиста Агут е големият фаворит. 28-годишният испанец има пет титли в кариерата си, заема 16-ото място в световната ранглиста и е един от шестимата играчи с трофей през 2017 г. 26-годишният Стебе няма титла и е №406 в света. Победителят от мача ще играе в четвъртфиналите срещу петия в основната схема Жил Мюлер от Люксембург и руснака Михаил Южни.

Днес на корта ще излезе още един от фаворитите за титлата - поставеният под №2 Давид Гофен. Белгиецът, който е 11-и в ранглистата, ще срещне молдовеца Раду Албот.