Боримиров: Щом приоритетът на Лудогорец е титлата, значи се притесняват от нас (ВИДЕО)

За мен школата е „застраховка живот”, заяви спортният директор и шеф на ДЮШ на Левски

Боримиров: Щом приоритетът на Лудогорец е титлата, значи се притесняват от нас (ВИДЕО)
Даниел Боримиров, който наскоро бе назначен на поста спортен директор на Левски и ще съвместява длъжността с тази на шеф на ДЮШ, даде интервю за клубната телевизия на „сините”.
 
Пред Левски ТВ ръководителят сподели своята визия за развитието на представителния тим и школата, впечатленията си от проведения зимен лагер в Кипър и очакванията му за предстоящото подновяване на българския шампионат.
 
Novsport.com Ви представя основните акценти:
 
„Надявам се доверието, което ми е гласувано, да го оправдая, не само на собствениците, а на всички привърженици на клуба. Така че аз, Елин Топузаков, Асен Букарев и целият спортно-технически щаб ще работим в тази насока.”
 
„Наскоро четох едно интервю на Владо Стоянов, в което той казва, че приоритет им е шампионатът, което само по себе си говори, че в Лудогорец има някакво напрежение и се притесняват от нас. Ние ще се стараем в мачовете, които ни предстоят, да извоюваме победи, за да сме близо до тях и още повече да ги притесняваме.”
 
В школата заварих неща, които не бяха както трябва от базата до учебно-тренировъчния процес. В последните няколко години успяхме да изградим в школата едно постоянство, едни по-добри условия за работа и най-вече да сме отбор, който може да се похвали с пет първи места от десет отбора, които играят в първенствата. Мисля, че вървим във възходяща линия. Фактът, че 5-6 футболиста от школата вече тренират и отчасти играят с мъжете, само по себе си говори в каква насока върви школата и самият клуб.”
 
За мен школата е „застраховка живот” и един отбор без собствена школа губи своята визия, своя облик. Левски винаги се е славил с една хубава и добра школа, така че ние ще продължим тази традиция. Както вече казах, желанието ми е и за това ще работя в нашия отбор да има повече българи, включително наши юноши, и качествени чужденци.”
 
В лицето на старши треньора и неговия екип виждам човек, който мисли за бъдещето на Левски. Ние трябва да предоставим време на Елин Топузаков, който да планира бъдещето на клуба.”
 
„Това, което ми се иска за в бъдеще, е да вкарваме повече голове.”
 
„Прави ми впечатление, че отборът е задружен, което е радващо. Няма отделни групички и това ме кара да вярвам в този отбор.”
 
„Апелът ми към нашите фенове? Да не забравяме каква е ролята на феновете. Феновете са хората, които винаги са били нашият 12-и играч. Ние ги очакваме на всеки мач. От наша страна ние ще се постараем да играем атрактивно, да вкарваме голове, за да може те да са радостни и да идват на всеки мач все повече и повече”, каза Боримиров.
 

Още от Даниел Боримиров – във видеото!     

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки