Столе Солбакен: Шансовете са абсолютно 50-50

Лудогорец бележи хубави голове всеки мач, но това не означава, че всичко е решено. Заповядайте на стадиона, ние също имаме какво да ви покажем, заяви с увереност треньорът на ФК Копенхаген

Столе Солбакен: Шансовете са абсолютно 50-50
Старши треньорът на ФК Копенхаген Столе Солбакен и защитникът Матиас Йоргенсен, който е и капитан на тима, взеха участие на официалната пресконференция на датчаните на стадион „Васил Левски” в София преди първия мач от 1/16 финалите на Лига Европа срещу българския Лудогорец.

 
СОЛБАКЕН:
- Дават преимущество за Лудогорец. Какво е вашето мнение за шансовете?
- Мисля, че те са малки фаворити тук, но ние също сме малки фаворити за реванша. Според мен шансовете са абсолютно 50-50. Лудогорец бележи хубави голове всеки мач, но това не означава, че всичко утре е решено. Заповядайте утре на стадиона, ние също имаме какво да ви покажем. Трудно е да се определи кой е фаворит.
 
- Лудогорец бележи много голове. 0:0 ще ви зарадва ли утре?
- Определено 1:1 е по-добре от 0:0. Головете са важни. Но ако доминираме на терена и изиграем добър мач и спечелим, ще сме доволни. Ако не сме показали качества на терена, ще бъде нормално да сме разочаровани след това.
 
- Какво следва за вашия отбор след този мач? Какви са вашите цели?
- Този турнир е важен, разбира се. Искаме да продължим възможно най-напред. Това означава, че ще срещнем все по-трудни съперници, но не можем да предвидим как ще се развият нещата занапред.
 
- Как ще коментирате тримата основни играчи на Лудогорец – Кафу, Вандерсон и Марселиньо?
- Кафу той има особен  стил на игра, съответно неговият стил не може да се опише. Затова ще очакваме с нетърпение да го видим. Вандерсон е много добър в завършването на пасове, така че също може да изненада отбора, а Марселиньо е изключително интелигентен и също добре подава. Лудогорец има много добри играчи, но всичко ще се реши утре.
 
- Как смята да се реализиртеа на европейско ниво?
- Основната цел е да играем добре, самата история на клуба е такава, че ние искаме да стигаме възможно най-напред в европейските клубни турнири и да не разочароваме феновете си.

 
ЙОРГЕНСЕН:
- Какви са вашите очаквания? Ще продължите ли по-нататък? Какви са вашите планове?
- Всеки мач е важен, няма значение дали това е 1/16 финал, квалификация или каквото и да било. Важното е да се печели, да се играе добър футбол. Само времето ще покаже дали ще успеем.

    

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки