Общите задължения на Левски са над 26 млн. лева, високо напрежение в "Универсиада"

Левски е загубил общо над 11 млн. лева за последните три години, вижте сините финанси в графики

Общите задължения на Левски са над 26 млн. лева, високо напрежение в "Универсиада"

Високо напрежение обзе зала „Универсиада” на срещата между клубното ръководство на Левски и феновете на отбора. Финансовият директор на Левски Красимир Иванов представи данни за влошаващото се финансово състояние на клуба. Изпълнителният директор Диана Иванова също беше на срещата, но не и оттеглилият се Спас Русев.

„От съществуването си до момента Левски е „изгорил” 39 млн. лева. Всички собственици са покрили тази разлика през годините”, обяви Красимир Иванов. Но в същото време финансовият директор гарантира, че Левски има достатъчно пари, за да довърши нормално настоящия сезон.

Той показа пред феновете презентацията, представена пред Общото събрание на акционерите в Левски. Иванов обеща утре /петък/ сутрин пълният доклад за финансовото състояние на Левски по пера да бъде публикуван на клубния сайт.

Левски е загубил общо над 11 млн. лева за последните три години. Нетната загуба от 2014-а насам намалява за всяка година, но общите загуби се трупат.

Нетната загуба за 2016 година е 11,3 млн. лева.

Най-показателна е таблицата за съотношението между общите приходи и общите задължения. За 2016-а Левски е генерирал общо малко над 11 млн. лева приходи, но общите задължения в графа „Търговски и други задължения” възлиза на 25,6 млн. лева.

Бе зададен и конкретен въпрос дали има заплаха за лиценза на Левски за следващия сезон. Диана Иванова и Красимир Иванов в един глас отсякоха „Не!”, но после Иванов направи уточнение:

„Чисто финансово – не. Колкото повече напрежението в Левски нараства – толкова повече намалява доверието и списъкът на тези, които искат да си получат парите веднага нараства.”.

Диана Иванова опита да успокои гнева на феновете и им каза: "Няма нито една лъжа, която да съм изрекла откакто работя за Левски".



Красимир Иванов обяви, че Левски е близо до поставения от УЕФА максимум за допустими задължения и ако те продължат да растат, ще последва наказание. "Отварянето на стадиона за един мач ни струва малко над 50 000 лева", обяви Иванов. Средният приход от зрители на мач е 22 000 лева от всички сектори.

Привърженик на Левски критикува най-крайните фенове от сектор „Б” и изрази мнение, че феновете на Левски носят повече глоби, отколкото приходи на отбора си.

„Какви привърженици сме ние, щом имаме знамена с черепи и кости?”, попита този фен.

Бившият говорител на феновете Димитър Байлов се засегна от тази забележка към сектор "Б" и запита: „А колко са загубите от трансфери на кирливи футболисти през годините?”. "Черепите и костите не им пречат на тях да си вършат работата", добави Байлов.

Отделни фенове акционери в Левски направиха емоционални изказвания в зала „Универсиада”. Те поставиха няколко основни въпроса:

Кой построи нов сектор на „Герена” в момент, когато Левски няма пари?

Кой води скъпи чужденци, които после биват бързо освобождавани срещу неустойки?

Кой прави така, че Левски да не залага на собствените си юноши за сметка на чужденци?

Колко струва един мач на Левски като пари?

Колко струва издържката на Левски на месец?

Колко фенове трябва да идват мач, за да не е на загуба Левски?

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки