Стойчо Стоилов: Чувам, че г-н Домусчиев ще участва на търга за активите на ПФК ЦСКА АД

Съдиите позволяват на Лудогорец да играе футбол, а на нас - не, оплака се шефът на "Армията"

Стойчо Стоилов: Чувам, че г-н Домусчиев ще участва на търга за активите на ПФК ЦСКА АД

Главният мениджър на ЦСКА Стойчо Стоилов е спокоен, че клубът ще спечели търга за активите на фалиралото дружество ПФК ЦСКА АД и ще наследи търговските марки на ЦСКА. Той заяви, че е чул слухове, че Кирил Домусчиев също ще участва на търга чрез аматьорския ЦСКА 1948.

„Не мисля, че има съмнения около марката. Знам, че търгът е на 30 март. Засега само ние сме подали заявление, че искаме да участваме в търга. Нека да изчакаме да видим какво ще се случи. Аз не съм финансов експерт, не мога да ви кажа дали разполага клубът с парите за търга. Чуват се слухове във футболните среди, че г-н Домусчиев ще участва на този търг с клуб като отбора от А окръжна... не знам точно как се водеше. Дали е така скоро време ще разберем всички. Само слухове чувам, не казвам, че е истина. Не виждам как клуб от А окръжна ще може да си позволи да плати (бел. ред. начална сума около 1,6 млн. лева)”, каза Стойчо Стоилов пред „Диема спорт” за предаването „Домът на футбола”.

Стоилов смята, че Лудогорец получава подкрепа от съдиите, а срещу ЦСКА се позволява много твърда игра.

„Това е хубаво във футбола, че не всичко е пари. Трябва и разбиране. Доказали сме, че Литекс има положителен баланс в мачовете спрямо тях (Лудогорец). Намесват се външни фактори, които накланят везните в тяхна полза. Бих засегнал съдийството. На техните футболисти се позволява да играят фтубол, докато на другите не се позволява. Много груба игра се позволява срещу нас, докато срещу нашите конкуренти при първото грубо влизане се вадят картони.  Взимаме бразилци, те на твърда игра много трудно се адаптират. Това е един компонент от играта, който лично мен много ме нервира.”.

Шефът на „Армията” призна, че съжалява за решението си да извади Литекс от мача срещу Левски, което доведе до изхвърляне на ловчанлии от елита.

„Като видях какво се случи с Литекс, разбира се, че съжалявам за изваждането на отбора. Няма човек, който да не съжалява. Ние от две години сме провокирани като клуб и това нещо преля чашата. Докато има двоен аршин, винаги това ще дразни”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки