1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Феро: Трябваше ни една такава победа, дава ни самочувствие

Феро: Трябваше ни една такава победа, дава ни самочувствие

„Невъзнаграден труд няма. Доста критики отнесохме”

Феро: Трябваше ни една такава победа, дава ни самочувствие

Старши треньорът на Берое Ферарио Спасов каза след победата над Левски с 1:0, че този успех ще намали напрежението в отбора и ще внесе нужното самочувствие.

 

„Всяка победа е ценна за нашия отбор. Натрупа се напрежение след тези три загуби, които можеше и да не загубим, но така се случи. Доволен съм, че момчетата излязоха от тази ситуации. Влязоха двама, които не бяха възстановени – Божилов и Делич. Когато има агресия и отборен дух, нещата се получават. Стана хубав, отворен мач. Левски изпусна положения, ние изпуснахме да завършим контраатаки, при които имахме предимство. Този мач ни носи самочувствие. Трябваше ни една такава победа, за да радваме  хората и ръководителите, които в тази тежка обстановка проявиха разбиране. Оставащите двама ще играем за победа, няма да се главозамайване”, каза наставникът на заралии.

 

„Срещу Ботев прегоряхме, но духът ми хареса. Днес пак играхме по този начин. Левски натискаше, но удържахме. Невъзнаграден труд няма. Доста критики отнесохме, но в крайна сметка има субективни и обективни причини за този работа”.

 

„Решаваща заслуга имаше среща с ръководителите. След като загубихме шансове за шестицата, падна на напрежението. Победихме отбора, който бе спечелил вечното дерби. Има още върху какво да работим”, каза още Феро.

 

„За моя пост никога не съм се притеснявал. От 27-години съм във футбола. Познавам моите възможности. Не трябва една или две загуби да изпадаме в драми, защото не помагат на никого”.

 

„Форматът на първенството е такъв, че всичко може да стане. Искам тази победа да ни даде крила за предстоящите мачове. Шанса, които имаме за европейски излаз, трябва да се възползваме от тях”, завърши Спасов.

На своята пресконференция след мача Спасов каза, че Берое е имал нужда от такава победа, но не се заблуждава, че един успех над Левски прави всичко в клуба розово.

„Добра победа срещу авторитетен съперник. Левски спечели дербито в предния кръг и дойде в добро настроение. Ние имахме проблеми с трима наказани, двама невъзстановени влязоха да помагат. Това дава по-голяма тежест  на победата, която направихме днес. Имахме известни колебания и затруднения, особено в заключителните минути, когато Левкси пропуснаха шанса да изравнят. Имаше някои спорни ситуации в полето на противника, където резултатът можеше да стане друг. Имаше добри контри с голям числен превес. От това не съм доволен. Вместо да решим мача с втори гол, ние не можахме и накрая треперехме, можеше да не спечелим. Харесва ми, че победихме този отбор. Доволен съм, но това трябваше да го правим по-често. След тия три загуби и това напрежение в отбора ни трябваше точно една такава победа като днес, за да излезем от състоянието, в което бяхме изпаднали и да завършим по силен начин първенството”, каза Феро.

Той сподели, че няма специална рецепта за победа над „сините” след петия пореден успех на Берое над Левски у дома.

„Ако знаех тази рецепта за победа, нямаше да загубим три мача и да чакам да спечелим срещу Левски. Няма рецепта, рецептата е спокойствие и опит. Не трябва да се вкарва допълнително напрежение, не трябва да се глобяват футболистите, а напротив – да е по-спокойна обстановката, добро взаимодействие с ръководството. Не искам да изпадаме в другата страна – на еуфорията, че с една победа над Левски нещата при нас са розови. Искам да се помъчим да спечелим срещите до края на редовния сезон и вече в плейофите да покажем добри игри и да заслужим място, което ни приляга. Разликата от мача с ЦСКА беше, че те ни вкараха един гол две минути педи края. Горе-долу по съшото време и Левски имаше положение, но при 0:0 трудно се поемат рискове, докато тук вкарахме рано гол и Левски се отвори. Излизахме по трима-четирима срещу един човек и не успяхме да ги разиграем. Мисля, че при спокойна обстановка щяхме да успеем. Нямаме серия от 4-5 мача, в които да затвърдим това, което правехме в подготовката. За мен най-лошият мач, който изиграхме беше мачът с Черно море. Когато имаш 5-6 нови, 26 човека са преминали за една година, това е изключително голямо текучество. Тези спадове са типични за отбор, който се изгражда.”.

„Аз напрежението го знам, че е върху мен. За толкова години знам това.”, призна наставникът.

ИЗВЪНРЕДНО: МС даде Герена на Столична община

Вижте подробности

Загуба с 1:9 за юношите на ЦСКА

Септември (София) разгроми „червените“

Потвърдено: ЦСКА без Хайнц срещу Берое

Вижте какво съобщиха „червените“

„Отбор на надеждата“ с тежък жребий

Вижте съперниците на тима ни в Homeless World Cup 2024

Рупанов: Благодаря на Септември и се радвам, че съм тук

„Със сигурност моята мечта е да се върна и да вкарвам за Левски“

Великов: Вкараха ни с 1 положение след почивката

„Нормално, с човек по-малко няма как да се случат нещата“

Митов: Доволен съм от трите точки, не и от играта

„Можеше да вкараме още голове“, заяви треньорът на Септември

Септември с нова победа, прати Хебър на дъното (ВИДЕО)

Столичани спечелиха с 2:1 след ранен червен картон и дузпа на „Лаута“

Равносметка: ЦСКА с рекордна селекция

Лиъм Купър стана №1 по заплата за всички времена