Чикаго разгроми шампиона Питсбърг с 5:1 в неговата зала

Вашингтон надделя с 5:3 в залата на Колорадо

Чикаго разгроми шампиона Питсбърг с 5:1 в неговата зала

Чикаго разгроми носителя на купа "Стенли" от миналия сезон Питсбърг с 5:1 в PPG Paints Arena и с актив от 105 се доближи до титлата в Западната конференция на Националната хокейна лига. Без осем контузени играчи в състава си, в това число Евгени Малкин и Крис Летанг, домакините започнаха лошо и допуснаха четири безответни гола в първия период, след което не успяха да наваксат и записаха четвърта поредна загуба.

Артьоми Панарин откри резултата 3:23 минута на мача, а след това асистира за третия гол на Маркус Крюгер. С гол и асистенция се отличи и Танър Керо, а Ричард Паник и Мариан Хоса също се разписаха, а вратарят Кори Крофърд отрази 31 удара. Брайън Ръст реализира почетния гол за шампионите, а Марк-Андре Флюри също завърши с 31 спасявания.

Жаром Игинла завърши с гол и асистенция и помогна на Лос Анджелис да спечели гостуването си на Калгари с 4:1. Тревър Люис, Анже Копитар и Джеф Картър също се разписаха за успеха в нервния мач, в който имаше няколко сериозни сбивания.

Вашингтон надделя с 5:3 в залата на Колорадо и с шестия си пореден успех събра 110 точки, за да увеличи на 5 точки преднината си на върха в класирането на редовния сезон в лигата. Маркус Йохансон и Евгени Кузнецов се отличиха с по гол и асистенция за столичани, а вратарят Филип Грубауер спаси 32 изстрела.

Патрик Берглунд допринесе с гол и асистенция, а Сейнт Луис се наложи над домакина Аризона с 3:1. Гостите записаха 11-и успех в последните си 13 мача и с 90 точки заемат третото място в Централната дивизия, като се нуждаят само от 2 точки в оставащите си шест срещи, за да си гарантират място в плейофите.

Пантърс спря пропадането в седмия мач, за да вдигне Стенли Къп

Едмонтон беше на крачка от исторически обрат от 0:3, но остана с празни ръце

Седми мач ще реши съдбата на купа "Стенли"

Вижте подробности

Едмънтън намали преднината на Флорида във финала на НХЛ

Серията е 2:3

Едмънтън намали изоставането си в серията срещу Флорида (ВИДЕО)

Шаная Туейн даде тон за победата

Флорида е на победа от Стенли Къп

"Пантерите" взеха и третия мач от финалната серия срещу Едмънтън

Новият отбор в НХЛ ще се казва Юта Хокей Клъб

Феновете познаваха тима под името Аризона Койотис

Флорида е вече само на две победи от Стенли Къп

"Пантерите" победиха Едмънтън с 4:1 във втората среща от сериите

Таванът на заплатите в НХЛ се увеличава

До 88 милиона долара още от следващия сезон

Флорида поведе във финала за Купа Стенли (ВИДЕО)

След успех с 3:0 над Едмънтън

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки