Босът на Лудогорец: Инвестирали сме 25 млн. лв. в базата и продължаваме да наливаме пари за развитието на футбола

"Аз ще се радвам, ако имаме нова генерация, създадена от тази школа, но това зависи от треньорите"

Босът на Лудогорец: Инвестирали сме 25 млн. лв. в базата и продължаваме да наливаме пари за развитието на футбола

„Мисля, че беше от съществено значение тази база да се направи и от самото начало го знаехме това нещо, защото три-четири игрища, които направихме през годините, не бяха достатъчни за подготовка на всичките ни наши гарнитури и за мъжкия отбор, а и за втория тим.”

Това каза собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев след приключването на втория етап от тренировъчната база в Разград.  

„Това бе важно да се реализира предвид амбицията ни да имаме и модерен медицински център, зони за възстановяване и т.н. Специално за тренировъчния комплекс това бе втората много важна стъпка, след изграждането на първата част. Това, което остана, също е много важно, е сега започваме да строим в зоната до първия комплекс, гората където е, ще направим хотел-общежитие. С него ще осигурим подобаващи условия за нашите играчи - спане, хранене, възстановяване, за лагери преди мачовете и т.н.”, каза той, а после бе запитан кога можем да видим юноши в първия отбор, след като в сряда Лудогорец използва 14 чуждестранни футболисти в мача срещу Локомотив (Пловдив).

„Въпросът вече е към треньорите в ДЮШ, защото ние сме им дали хардуера, а от тях зависи софтуера и да покажат, че българските специалисти още ги има, като извадят национални състезатели. Дали сме им възможност да работят при перфектни условия. Аз ще се радвам, ако имаме новата генерация на Дяков и на българския Марселиньо, играчи от този тип, създадени от тази школа. Съгласете се, че това не зависи от мен. Ние като ръководство сме направили всичко необходимо.”

За инвестициите до момента:

„Това разширение струваше около 15 милиона лева, а първият етап от базата бе по памет около 10 млн. лева. Така че всичко излиза към 25 милиона лева до момента. Върви и строителството на стадиона, надявам се до лятото да е готов сектор "В", а поетапно после да започнем и другите два сектора, не само централните. Затова в следващите години ще продължаваме да наливаме пари в името и за развитието на футбола.”

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки