1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Сензациите в пресата: Съдът иска обяснения от синдик Дора Милева

Сензациите в пресата: Съдът иска обяснения от синдик Дора Милева

Крушарски вдигнал жълт картон на Едо; Юбилейната емблема на ЦСКА-София отвори вътрешна война на „Армията”

Сензациите в пресата: Съдът иска обяснения от синдик Дора Милева
Сензациите в българската спортна преса на 8 април 2017 г.:
 
„Тема Спорт”: Съдът иска обяснения от синдика
 
Синдикът на ПФК ЦСКА АД Дора Милева може да има сериозни проблеми със съда. Институцията е издала разпореждания към нея заради действията й от 30 март. Тогава на "Армията" трябваше да се проведе търгът за активите на фалиралото дружество. Милева обаче го прекрати, под предлог че част от заявилите желание да участват не са били допуснати. В Търговския закон обаче не е описано как да се процедира при прекратен търг с една подадена оферта, както се случи на 30 март. Така Милева е създала специален случай, заради който са и предприети мерки от съда. Освен това срещу нейните действия при проваления търг е подадена и жалба от компанията „Ред Енимълс”. Това се е случило на 4 април, а само ден по-късно съдът е провел свое заседание, след което е издал разпорежданията до Милева.
 
"Закрито разпоредително заседание от 5.4.2017 г. Резултат: С разпореждане. Да се изпрати препис на синдика за становище в 1-седмичен срок, като съдът указва на синдика да изложи и конкретните факти, мотивирали синдика да прекрати провеждането на търга на 30.03.2017 г. и да го отмени", пише в съобщение на Софийския градски съд.
 
Не е изключено, ако Милева не успее да представи достатъчно солидни аргументи, да се стигне и до смяната й. Административният директор на ЦСКА Милко Георгиев на два пъти заяви, че тя е нарушила закона с действията си на 30 март.
 
Заради разследването на съда Милева все още не е назначила втори търг. И едва ли ще го направи, докато не даде обяснения и те не бъдат приети. Припомняме, че синдикът обмисляше да премести своя офис от Кърджали в София, за да не се провежда наддаването отново на "Армията". По закон търгът може да е единствено в канцеларията на синдика или офиса на дружеството.
 
В същото време "Тема Спорт" разбра, че Апелативната комисия на БФС ще се събере на 19 април по повод двете жалби, които ЦСКА входира в централата. Те са свързани с доклада на делегата от мача с Лудогорец, както и отсъжданията на тъчреферите Веселин Мишев и Петър Джугански в същата среща.
 
 
„Тема Спорт”: Крушарски вдигнал жълт картон на Едо
 
Собственикът на Локомотив Пловдив Христо Крушар-ски е останал разочарован от слабото представяне на тима в четвъртфинала за купата с Лудогорец. Бизнесменът бил недоволен като цяло от играта на черно-белите през пролетта. В последните си седем мача смърфовете имат само една победа - срещу Локомотив Горна Оряховица. Успехът с 2:1 тогава дойде доста трудно. В другите шест мача черно-белите записаха три ремита и три загуби.
След двубоя с разградчани Крушарски е провел разговор с Едо и спортния директор Чавдар Цветков.
 
"Дал съм пълната власт на Ераносян и Цветков да правят селекция и каквото искат. Но при грешки, ако сбъркат, ще се намесвам аз", каза бизнесменът, който вече е вдигнал жълт картон на наставника.
 
В неделя Локо Пд гостува на Левски. Поредно поражение може да повиши напрежението на "Лаута".
 
"При моето пристигане тук целта беше да се класираме в шестицата. Каквото и да направим оттук нататък, все ще е добро. Какво ще постигнем, само бъдещето ще покаже. Никога не е била поставяна идея фикс, че трябва да се класираме за Лига Европа. Това, което се искаше тогава, е да сме в първата шестица. По онова време тимът изоставаше на 7-8 точки. В този момент сме там, където се искаше от нас", коментира Ераносян.
 
 
„Меридиан Мач”: Юбилейната емблема на ЦСКА-София отвори вътрешна война на „Армията”
 
Само ден след показването на юбилейната емблема на ЦСКА-София тя успя да раздели още веднъж феновете. Голяма част от тях приветстват новото лого, но и мнозина са тези, които го критикуват. Последните държат да се махне петолъчката и да се   замени   с
плоска червена звезда, както и да се заличи годината 2018. Емблемата очевидно не е правена от професионалист, тъй като не е изчистена и опростена, а натоварена с излишни повтарящи се елементи.
 
В слогана „Още от дете..." дори може да се приеме, че има правописна грешка, тъй като след дете не трябва да има запетая. Такава е допустима само ако това се приеме като поезия, но дори тогава тя натоварва излишно емблемата. (от първа страница)
 
***
Голяма част от феновете на ЦСКА-София приветстваха юбилейната емблема, но дадоха много съвети какво да се промени. Привържениците на „червените" дори влязоха в откровени пререкания помежду си, като някои от по-крайните мнения във форума на клубния сайт дори бяха изтрити от администратора.
 
Работата на внука на Александър Манов -Александър Виденски, която е траяла цели 6 месеца, явно не е професионална. Принципът при емблемите, графичните лога и дизайните е към опростяване, изчистване и стилизиране на детайлите, докато тук те са претрупани, феновете се дразнят най-много от двете дати 1948 и 2018 (които дори напомнят на некролог), от червената петолъчка, която съветват да бъде заменена от плоска звезда, и от повторението на венците.
 
Някои не разбират и мотива от песента „Още от дете...", тъй като нито един клуб в света не си е позволявал да изтипоса на клубния си символ фенска песен и то от последните години, което няма нищо общо с историята и традицията.
 

В самия текст дори има правописна грешка, тъй като няма основание да има запетая след дете. Тя може да се допусне, само ако приемем, че това е поезия, но дори и тогава, тя натежава и не стои добре на емблемата. (от четвърта страница

Генчев: Спирам войната с ЦСКА

Треньорът говори преди мача с Арда

НА ЖИВО: Локо Пд - Крумовград (СЪСТАВИ)

Битката на "Лаута" започва в 17:00ч.

РАЗКРИТИЕ: ЦСКА приема Септември София на "Васил Левски"?

Има голяма вероятност Националния стадион да е готов за игра за 5-ти октомври

Йовичевич: Всеки мач трябва да доказваме, че сме шампиони

Новият треньор на Лудогорец беше представен официално днес

Караманджуков: Славия Прага няма общо с назначаването на Йовичевич

Директорът на Лудогорец призна, че клубът е избирал от много имена за нов треньор

Национал на Бенин подписа с Ботев (Враца)

„Зелените“ с дълъг лагер в Разград

Окончателно: ЦСКА без трима срещу Черно море

Томаш определи групата за мача на „Тича“

Керкез размаха пръст на български талант

Вижте подробности

Локо (Пд) иска да забрави проблемите срещу Крумовград

Мачът е днес от 17:00 часа на „Лаута“