Митов: Краев ще играе в Европа на високо ниво, ако продължи да си подобрява играта (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Победата си е победа, не е послание към Лудогорец това"

Митов: Краев ще играе в Европа на високо ниво, ако продължи да си подобрява играта (ВИДЕО+СНИМКИ)

Треньорът на Левски Николай Митов остана доволен от категоричния успех на "сините" с 5:0 над Локо Пловдив, но заяви, че отборът вече гледа късм следващия двубой в елита. "Стана добър мач за нас, поздравявам футболистите  за себераздаването и желанието през тези 90 минути, това ни помогна за добрия резултат и да зарадваме публиката. Вече гледаме към другия мач."

Митов отличи и включването на юношите в днешния мач. "Доволен съм от всички юноши, аз съм израснал в този клуб и е естествено да искам да играят юноши. Ще влизат, когато мисля че са готови. Найденов и Боримиров, Станислав Иванов – всички се включиха добре в мача. Всичко трябва с труд и да го показват на терена. Ще растат и да отидат в голям клуб в Европа, така ги виждам нещата. Даром обаче  няма да дам на никой, трябва всеки да си заслужи мястото."



Митов не спести похвали за Божидар Краев и му предрече бъдеще в голям клуб в Европа, ако продължи с добрите си изяви. "Краев оползотвори труда на целия отбор, да продължава по същия начин. Той е футболист с много качества, който  в която и зона да го поставиш в средата, там е силен. Има качество, което или го имаш, или го нямаш – нюх. Първо да помогне на Левски да си върне позициите като отбор и ако продължи да си подобрява играта, ще играе в Европа на високо ниво."



"Станах хубави неща, които ги тренираме, но имаме много работа. За да виждаме Левски, който аз, колегите и публиката иска да вижда. Няма как да ме заблуди този резултат."



Запитан дали трябва да „приземява” младите футболисти на Левски след този успех, Митов отвърна: „Аз си ги приземявам всяка тренировка."



"Победата си е победа, не е послание към Лудогорец това. Излизаме с респект към Лудогорец,  доказали са се като отбор в Европа. Тактиката няма как да я кажа, естествено Левски може да победи всеки отбор и футболистите трябва да мислят по този начин. Не трябва да има никаква нотка на страх."

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки