Полицията спря масов бой след люто дерби във Враца

Вратарска драм закопа ЦСКА II

Полицията спря масов бой след люто дерби във Враца

В люто дерби Ботев (Bp), воден от Сашо Ан­гелов, изтръгна страте­гическо 3:3 срещу кан­дидата за елита Етър. Домакините натиснаха в началото, но успяха да открият чак в 28-ата минута, когато Спас Ге­оргиев от границата на наказателното поле за­сече топката и изнена­да, както централния защитник Симеон Ива­нов, така и вратаря Акалски. Преди гола Чаворски три пъти не успя да про­ниже вратаря на „виолетови­те", а веднъж и стражът като централен за­щитник пресе­че извеждащо подаване към Головодов. След гола на­тискът на дома­кините продъл­жи, но Акалски успя да парира две опасности, Секунди преди да изтече даде­ното от рефера продължение на първата част, Мариян Иванов не из­чисти добре Топката, която попадна у Сте­фан Неделчев и той технично изравни.

През втората част Ботев про­дължи да на­тиска, а с конт­раатаки бързи­те футболисти на домакините стигаха до опасна бли­зост до Акалски. В 67-ата минута обаче, Тодор Гочев си изпроси втори жълт картон, с което ос­тави домакините с чо­век по-малко. В 83-ата минута Етър излезе напред в резултата, след като при изпълне­ние на корнер Михай­лов беше избутан в гръб и топката попадна у Скерлев, който отб­лизо опъна мрежата за 1:2. Врачани реаги­раха светкавично и в ответната атака шут на Янаки Смирнов бе­ше избит в корнер, а след изпълнението му Мариян Иванов с глава възстанови равенст­вото.

Първата минута в добавеното време Митов изби коварен шут на Генчев до лявата греда в корнер. След изпълнението Иван Петков вкара за 2:3. W оставащото време домакините се хвърлиха в атаки и в третата мину­та на добавеното време Смирнов беше повален от Акалски, за което ре­ферът Драганов отсъди дузпа, реализирана от Спас Георгиев. След мача, бесни от развоя, фе­новете от Ве­лико Търново се опита да провокират полицията и феновете от Враца, но униформени­те служите­ли бързо ов­ладяха ситу­ацията и из­ведоха „виолетовите" под конвой.

В другия интерес мач уникална вратарска драма беля­за битката между Помо­рие и ЦСКА II. Стражът Слави Пет­ров се пре­върна от го­лемия герой в големия грешник за „червените" само в рам­ките на се­кунди, при това в доба­веното вре­ме на срещата. Гостите спечелиха с 1:0 насред „Българска армия", но успехът дой­де крайно драматично. След доста скучен дву­бой като цяло, се стигна до продължението на мача. Капитанът на мъжкия тим на ЦСКА Божидар Чорба­джийски направи фра­пираща грешка и фаулира нападател на По­морие в наказателното поле. Дузпата бе спасе­на с вещина от Слави Петров. Секунди след това обаче младият вратар се принуди да излезе извън наказа­телното поле, където извърши нарушение, за което бе санкциониран с червен картон. От пос­ледвалия пряк свобо­ден удар Милен Танев заби победното попаде­ние-0:1.

Иначе в състава на домакините личаха дос­та имена от първия тим, начело с Чорбаджийс­ки, Александър Дюлге­ров и Арсенио Нунеш, което направи загубата само малко по-срамна.

Етър привлече Иван Коконов

Той е седмото ново попълнение на отбора това лято

Миньор (Пк) с нова победа в контролите

Вижте подробности

Локо ГО надви Янтра с 2:0 в контрола

Домакините вкараха две дузпи

Бившият халф на Черноморец (Бургас) Сайду Дембеле преговаря с клубове от efbet Лига и Втора лига

Той може да играе на всяка позиция в халфовата линия

Трансферен удар! Добруджа привлече Румен Руменов от Спартак (Варна)

Добричлии направиха голяма бомба

Дунав победи Лудогорец II след обрат в контрола

Русенци спечелиха с 2:1, след като преди това губеха в резултата

Официално: Янтра (Габрово) с 2 трансфера

Тимът от Габрово привлече минал през Твенте и си върна Христо Митев от Арда

Първо в NS: Етър с трансферен удар

"Болярите" гонят бързо завръщане в елита

Христо Митев се завърна в Янтра

Той премина в Берое през 2021-ва година, а впоследствие игра за Етър и Арда

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки