Ню Йорк Рейнджърс изравни серията с Монреал (ВИДЕО)

Питсбърг загуби с 4:5 от Кълъмбъс и пропусна шанс да затвори серията на нула

Ню Йорк Рейнджърс изравни серията с Монреал (ВИДЕО)

Рик Неш и Йеспер Фаст вкараха голове във вратата на Монреал, а Хенрик Лундквист спаси 23 шайби при победата на Ню Йорк Рейнджърс с 2:1 в мач от първия рунд на плейофите от Източната конференция на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ). След втория двубой в "Медисън Скуеър Гардън" серията е равна при 2:2 победи.

С победата си срещу Монреал нюйоркчаните прекъснаха серия от шест поредни загуби като домакини в плейофите, като за последен път те бяха спечелили на собствен лед през 2015 година във финала на Източната конференция. Мач номер пет ще бъде проведен в Монреал, след което двата отбора ще се завърнат в Съединените щати.

Рейнджърс, които пуснаха гол 18 секунди преди сирената във втория мач и загубиха след продължение, спряха опитите на гостите от Монреал да повторят случилото се и в този мач. Преди това Тори Мичъл бе вкарал за Канадците, които са първи сийд в своя поток на плейофите.

В мач от другата група Питсбърг загуби с 4:5 от Кълъмбъс и пропусна шанс да затвори серията на нула. Маркус Нутиваара, Уилям Карлсон и Буун Дженър записаха по гол и асистенция във вратата на шампионите, а Джак Джонсън и Джош Андерсън добавиха по още една шайба. Сергей Бобровски пък спаси 27 удара на вратата на Кълъмбъс за първата победа на отбора в плейофите от три години насам и първа в клубната история в редовното време.

Джо Павелски и Логън Кутюр вкараха по два гола за разгромната победа на Сан Хосе със 7:0 срещу Едмънтън в мач от плейофите на Западната конференция. "Акулите", които загубиха два поредни мача без вкаран гол, този път се разиграха в атака и не оставиха шанс на съперниците си. Павелски се разписа на два пъти след рикошети, включително 15 секунди след началото на мача за най-бързия гол в клубната история, а Патрик Марло, Маркус Сьоренсен и Давид Шлемко добавиха по още една шайба във вратата на Едмънтън. Освен че записаха най-изразителната победа с шътаут в плейофите на НХЛ за последните десет години, "акулите" изравниха серията срещу Едмънтън при 2:2 победи.

Резултати от НХЛ, първи рунд в плейофите:

НЙ Рейнджърс - Монреал 2:1
* Серията е равна след четвъртия мач

Кълъмбъс - Питсбърг 5:4
* Питсбърг води в серията с 3:1 победи

Сан Хосе - Едмънтън 7:0
* Серията е равна след четвъртия мач

Пантърс спря пропадането в седмия мач, за да вдигне Стенли Къп

Едмонтон беше на крачка от исторически обрат от 0:3, но остана с празни ръце

Седми мач ще реши съдбата на купа "Стенли"

Вижте подробности

Едмънтън намали преднината на Флорида във финала на НХЛ

Серията е 2:3

Едмънтън намали изоставането си в серията срещу Флорида (ВИДЕО)

Шаная Туейн даде тон за победата

Флорида е на победа от Стенли Къп

"Пантерите" взеха и третия мач от финалната серия срещу Едмънтън

Новият отбор в НХЛ ще се казва Юта Хокей Клъб

Феновете познаваха тима под името Аризона Койотис

Флорида е вече само на две победи от Стенли Къп

"Пантерите" победиха Едмънтън с 4:1 във втората среща от сериите

Таванът на заплатите в НХЛ се увеличава

До 88 милиона долара още от следващия сезон

Флорида поведе във финала за Купа Стенли (ВИДЕО)

След успех с 3:0 над Едмънтън

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки