Лудогорец чупи рекорда за най-много голове за сезон

Попадението на Клаудиу Кешерю срещу Черно море бе под номер 119 за Лудогорец

Лудогорец чупи рекорда за най-много голове за сезон

Попадението на Клаудиу Кешерю от дузпа за 4:0 над Черно море бе под номер 119 за Лудогорец от началото на кампанията във всички турнири. До момента разградча­ни са изиграли общо 49 двубоя - 30 в Първа лига, 5 за купата и 14 в Европа.



Абсолютният номер едно по брой голове в един сезон към днешна дата е ЦСКА -120 през 1971/72. Армейците обаче правят това в 41 срещи -30 за първенство, 7 за купата и 4 в евротурнирите. Средно червените имат повече отбелязани попадения - 2.93 срещу 2.43, но като обща бройка в най-скоро време ще бъдат изпреварени. На Лудогорец им трябват само още 2 гола, а до края на кампанията им остават още 7 мача - 6 в Първа ли­га и финалът за Купата на Бъл­гария с Ботев Пд. Така че още от сега може да кажем, че ор­лите са новият властелин на попаденията у нас. Напълно възможно е те да минат и ко­та 130, но и това няма да е достатъчно да подобрят по­стижението на ЦСКА за сред­но голове на мач. Нямат шанс да изпреварят и Левски по то­зи показател. Сините са тре­ти със 116 попадения в 42 сре­щи - 2.76.



Клаудиу Кешерю пък е все по-близо до голмайсторския приз в Първа лига. Той вече има 21 попадения през на­стоящата кампания. С тях румънецът излезе на второ място в класацията на играчи­те с най-много голове за Лудо­горец в елита. Първи е Марселиньо с 53, а третият Кишада е с 30. Графикът на Кешерю обаче изпреварва този на Марселиньо, който е отбеля­зал попаденията от 2011-а до­сега. По 6 гола Кешерю е вка­рал на Черно море и Пирин Бл.



При петте си титли раз­градчани са имали само един голмайстор - Иван Стоянов. Той обаче дели първото място през 2011/12 с Мораес от ЦСКА с по 16 попадения.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки