Рафа Перес приключи с ЦСКА

Колумбиецът разтрогна договора си с клуба

Рафа Перес приключи с ЦСКА

Централният защитник Рафа Перес разтрогна с ЦСКА. Това е станало факт в края на миналата седмица. Малко преди това да се случи, колум­биецът е поискал среща с ръководството и е обяснил, че желае да напусне "Армията". Перес се е аргументирал с това, че предпочита да си намери клуб,  в  който  даиграе редовно, след като бил наясно, че трудно ще се пре­бори с конкуренцията на Чор­баджийски и Бодуров. Шефо­вете на червените са приели желанието на Перес и в петък са разделили пътища­та си. финансово всичко е уредено между играча и клу­ба. Колумбиецът се е прибрал в родината си в събота.

"Няма никаква драма, дори напротив - Рафа е един от най-коректните футболи­сти, които са минавали през ЦСКА. Момчето дойде и чи­стосърдечно призна, че пред­почита да потърси друго развитие на кариерата си и не вижда смисъл да остава до края на сезона. Приехме него­вото желание и договорът му е разтрогнат", обясниха от ръководството на черве­ните пред "Тема Спорт".

От клуба все още не са обявили официално раздялата, но то­ва вероятно ще се случи днес.

27-годишният Перес пре­мина на "Армията" от Литекс миналото лято, като изигра общо 17 официални ма­ча (б.а. - един за купата) и вкара 1 гол (с глава срещу Нефтохимик при 2:0 в Бур­гас). От участията му само 4 бяха през пролетта. През 2017-а Перес стана резерва след привличането на Нико­лай Бодуров. За последно Ра­фа игра за ЦСКА при гостува­нето на Локомотив (Пд) на 13 април, спечелено с 2:1. Тогава той сбърка за гола, с който черно-белите изравниха ре­зултата. Колумбиецът при­стигна в България в началото на 2015 г., като преди да пре­мине на "Армията", записа 41 мача и 1 гол за Литекс.

С напускането на Перес в ЦСКА вече отпада и дилема­та кой от чужденците с пас­порти извън ЕС да остава из­вън групата. С него бройката им беше 4-ма при разрешени 3-ма. На "Армията" са Кулма (колумбиец), Меркадо (еква­дорец) и Каранга (бразилец).

До края на сезона резервни опции за центъра на защита­та ще са Александър Дюлгеров (може да играе и като бек) и Пламен Гълъбов.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки