Конте: Ако не бяхме ние, Тотнъм щеше да е шампион с лекота

Челси се стреми да спечели титлата още преди следващия мач на Тотнъм, тази вечер може да върне Боро в Чемпиъншип

Конте: Ако не бяхме ние, Тотнъм щеше да е шампион с лекота

Антонио Конте опитва до последно да сваля напрежението в Челси и заяви, че Тотнъм има предимството да работи по-дълго със своя мениджър Маурисио Почетино, който води „шпорите” от 2014 година. Италианският наставник е близо до спечелването на титлата във Висшата лига в дебютния си сезон в английския футбол.

Довечера Челси е домакин на Мидълзбро и ще се откъсне на 7 точки пред Тотнъм при три кръга до края, ако успее да победи.

„Мисля, че Тотнъм има предимство, ако сравнявате Тотнъм с Челси. Това е моят първи сезон и аз бяха изправен пред доста различни ситуации, много играчи. Маурисио Почетино работи в Тотнъм от три години и успя да смени много играчи и работи добре. За мен Тотнъм са наистина силен отбор и е нормално да ги видим да се борят за титлата”, коментира Конте.

Бившият наставник на Ювентус и Италия смята, че Тотнъм с лекота щеше да спечели Висшата лига през този сезон, ако не беше неговият Челси.

„През този сезон ако Челси не се представяше така, Тотнъм щеше да спечели титлата без затруднения. Само този страхотен сезон, който правим ние кара Тотнъм да се бори до края за титлата”.

Конте споделя мнението на свои колеги на Острова, че за английските тимове е трудно да се представят добре в Шампионска лига заради натоварената програма и оспорваните мачове във Висшата лига.

„Това първенство е много трудно. Всеки мач е битка и мисля, че и по тази причина не е лесно да стигнеш до края на европейските турнири. Тук е ясно, че всеки сезон става все по-трудно дори да се класираш за Шампионска лига”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки