Станислав Генчев: И срещу нас във Враца дадоха дузпа в последната секунда

Играещият треньор на Етър даде достоен отговор на Галчев и „Септември”

Станислав Генчев: И срещу нас във Враца дадоха дузпа в последната секунда

„Изключително труден мач днес. Витоша е най-добрият отбор в групата след нас - добре организиран, знаех че ще ни е трудно и няма да имаме много възможности.”

Така коментира драматичната победа във Велико Търново играещият треньор на Етър. Успехът дойде, след като именно Станислав Генчев опита центриране и то спря в ръцете на футболист от гостите.

Иван Стоянов реализира дузпата дълбоко в добавеното време за крайното 1:0, а от лагера на гостите протестираха срещу съдийското решение и треньорът им дори нахлу на терена след мача.

„Искам да благодаря на момчетата, че буквално до последната секунда се бориха, натискаха и направиха всичко възможно да падне гол. Късметът ни се усмихна в края, но когато човек желае и се бори за нещо, тогава и съдбата е на негова страна”, каза Генчев, а после бе запитан за протестите на гостите.

„Те протестират за дузпата?! Точно аз центрирах, безспорна игра с ръка далеч от тялото. Стефан Апостолов е един от добрите съдии в България и не би си позволил да даде дузпа, ако я няма, и то в последната минута. И срещу нас във Враца дадоха дузпа в последната секунда. Такива дузпи трябва да са стопроцентови, за да се свирят!”

За важността на успеха:

„Победата е важна колкото заради трите точки, толкова и психологически, тъй като три кръга преди края водим с 5 т. и момчетата ще бъдат доста по-спокойни в следващите мачове. Искам да им благодаря още веднъж за себераздаването до последната минута. Така също и на публиката, която беше до последно с нас и ни подкрепяше! Тази победа я посвещавам изцяло на нашите фенове!”

За нападките от Борис Галчев, че Етър играе със съдиите:

„Не прави чест на такъв опитен играч като Галчев да прави подобно изказване. Първо, че „Септември” бил по-добър отбор от „Етър”, но и в двата мача с тях ние ги бихме. Затова няма как да са по-добри от нас. А на втория мач тук отсъдиха дузпа в тяхна полза, нарушението за която беше един метър извън наказателното поле. Само да припомня, че дузпата не беше за нас, а за тях. На следващия ни мач в Поморие ни свириха пак дузпа срещу нас за игра с ръка извън пеналта. В дерби мачове срещу „Етър” са свирили три дузпи, а срещу „Септември” – една! Съдиите са хора и допускат грешки! Септември да не търсят оправдание в съдиите, а да се погледнат те какво правят, защото тази пролет „Витоша” ги би, ние ги бихме, завършиха реми с „Царско село”, с „Локо” (Сф), с „Ботев” (Враца)... Това не е отбор, който с такава игра може да се бори за Първа лига! Велико Търново е град, който заслужава да има отбор в елита заради историята си, заради публиката и заради условията, които има тук!”

Антоан Стоянов тренира с Левски в Правец

През миналия сезон той беше под наем в Емполи

Светослав Диков се присъедини към Локо София

Таранът се завръща обратно в "Надежда"

Левски с вход свободен за следващата контрола

"Сините" се изправят срещу Септември на 29-ти юни от 18:30ч

Йордан Юруков започва работа в ЦСКА

Бившият халф на "армейците" ще е треньор в клуба

Порой отложи контролата на Черно море с Ботев (Враца)

Сблъсъкът в Тетевен няма как да се изиграе, заради обилен валеж

НАЙ-НАКРАЯ! Добри новини в Локо София

Любенов остава в "Надежда"

Ботев Пд пусна билетите за Лига Европа

"Канарчетата" приемат Марибор на 11 юли

Шеф на ЦСКА: Селекцията се прави по по-различен начин

Близо сме до някои футболисти и водим преговори, обяви Филип Филипов

И нов в Левски се прицели в титлата

Най-важната цел е да станем шампиони, обяви Алдаир

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки