Сензациите в пресата: Гонзо отмъква Минев и Йоргачевич

Чиликов пред раздяла с Левски, ЦСКА иска халф от Казахстан, Иво Димов води нов бразилец в Ботев

Сензациите в пресата: Гонзо отмъква Минев и Йоргачевич

Сензациите в родната спортна преса на 9 май, вторник, 2017 година:

Меридиан мач: Гонзо отмъква капитана на Левски и любимец на публиката

Големият любимец на Сектор „Б” и настоящ треньор на Черно море Георги Иванов е на път да лиши Левски от двама основни играчи – капитанът Веселин Минев и титулярният вратар от последните два сезона Боян Йоргачевич.

Гонзо вече е провел разговор с Минев и му е предложил да завърши кариерата си на „Тича”. Той е амбициран да подсили сериозно състава на „моряците” за евентуално участие в Лига Европа през лятото.

36-годишният ляв бек е получил предложение за нов договор и от Левски, но официално нов контракт не е подписван. През този сезон Минев е преследван от контузии и на няколко пъти се налагаше треньорският щаб да прекроява състава заради отсъствието му. Той не беше в групата и при победата над Черно море в неделя.

Гонзо след внимателно и ситуацията около Боян Йоргачевич, който в момента се възстановява след операция на лакътя. Той обаче едва ли ще е на линия след два месеца и на практика не би бил полезен за първите мачове. Сърбинът има договор със „сините” за още един сезон.

От „Тича” вече анонсираха други двама бивши левскари като сигурни нови попълнения. Това са авторът на първия гол за български отбор в Шампионска лига Мариян Огнянов и Орлин Старокин. Огнянов идва във Варна след престой в Нефтохимик, Старокин избрал да работи при Гонзо вместо да остане в Пирин (Бл).

Тема спорт: Чиликов и Левски пред раздяла

Главният скаут на Левски Ге­орги Чиликов и клубът са пред раздяла, според „Тема Спорт". Причината е, че бившият иг­рач на сините не се чувства удовлетворен от отношението на някои хора на „Герена" към работата, която върши.

Наскоро публично прехвърчаха искри на тази тема. Трень­орът Николай Митов обяви, че е одобрил доста играчи от предложения от скаута списък с набелязани бразилски футбо­листи, но те стрували по 5 ми­лиона евро. Тогава настав­никът вметна, че си харесал иг­рачи и от Реал Мадрид и Байерн Мюнхен... Със сигур­ност това изказване е жегнало Чиликов, който също публично даде да се разбере, че не е "иди­от", за да предлага подобни футболисти.

Спортният директор Дани­ел Боримиров обяви, че ще се опита да потуши напрежение­то, но е малко вероятно да ус­пее да го стори.

Георги Чиликов започна се­зон 2016/17 В Левски като треньор на юношите до 17 го­дини. Той обаче не се задържа дълго на поста, защото получи предложение за повишение - да стане главен скаут. Зад него стои Станимир Стоилов - той е посъветвал собственика Спас Русев да го сложи на поста. След това бившият таран бе овластен с големи правомощия от боса - за него имаше заделе­ни средства за задгранични командировки. Чиликов лично се­лекционираше и наблюдаваше играчи и имаше думата при трансферите. Явно е обаче, че някъде нишката се е скъсала.

През лятото Левски ще се нуждае от солидна селекция. Четирима основни играчи със сигурност напускат клуба - то­ва са защитникът Сърджан Лукин, халфовете Георги Коста­динов и Джереми де Ноойер, както и нападателят Анто­нио Аниете.

24 часа: Унгарец от Казахстан вариант за ЦСКА

Унгарският национал Акош Елек, който играе в казахстанския Кайрат е вариант за селекцията на ЦСКА това лято. Отборът търси по спешност силен разигра­ващ халф, който да раз­движи нещата в средата на терена.

Елек има 42 мача в на­ционалния отбор и е играл и в Китай, преди да се премести в Казахстан. Кайрат е вторият по си­ла отбор след Астана на Станимир Стоилов.

Тема спорт: Иво Димов урежда нов бразилец за Ботев

Мениджърът Иво Димов може да доведе нов бразилец в Ботев Пловдив през лятото, разбра "Тема Спорт", Тази про­лет той е бил в страната, за да наблюдава играчи от щат­ските шампионати, които за­вършиха. Агентът вече е пре­поръчал няколко имена на старши треньора Николай Киров-Белия.

Той докара при канарчетата Жоао Паоло, който през зима­та бе продаден в Лудогорец. На неговото място Димов до­веде Фернандо Виана, който също се справя отлично, как­то и Фелипе Бризола.

През лятото в Ботев тряб­ва да се завърне бразилският защитник Рафаел де Coyза. Той се контузи още в начало­то на кампанията и се прибра в родината си да се лекува. Бранителят вече е доста добре и се очаква да започне под­готовка с канарчетата през лятото.

Жълто-черните проявяват сериозен интерес към аржен­тинския десен бек на Монта­на Вияфани. Той бе привлечен в движение през пролетта. Договорът му е до края на се­зона.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки