Сензациите в пресата: Отложиха гледането на евролиценза на ЦСКА, Левски след халф от Франция

Левски финализира трансфер на двама до дни; Берое чака още двама португалци

Сензациите в пресата: Отложиха гледането на евролиценза на ЦСКА, Левски след халф от Франция

Сензациите в пресата от днес, сряда, 17 май 2017 година:

24 часа: Отложиха гледането на евролиценза на ЦСКА

Лицензът на ЦСКА за евротурнирите не бе гледан на заседанието на комисията към БФС. Очаква се това да стане на следващата сбирка. Отлагането е заради УЕФА, като все още се очаква становище за това дали да бъдат допуснати „червените".

Според източник на „24 часа" един от отборите, които са се класирали вече за участие, виси с пълна сила и това не е ЦСКА. При него имало един куп проблеми. БФС ще обяви накуп всички, които получават евролиценз, защото трябва да има и една седмица за обжалване, а имената на отборите ни трябва да са в УЕФА не по-късно от 30 май.

Наставникът на „червените" Стамен Белчев обяви, че със сигурност ще направи промени в състава си за последния

мач на отбора на стадион „Българска армия" през това първенство срещу „Локо" (Пд). Другото домакинство е вечното дерби с „Левски", като мачът е на „Васил Левски".

Причината е, че основни играчи на ЦСКА като Манолев, Бумал и Кулма висят с картони, като само един срещу пловдивчани след това ги вади от дербитата с „Лудогорец" и „Левски". Всичките обаче са в групата на двубоя срещу „Локо" (Пд). От ЦСКА вече обявиха, че предсезонният им
лагер ще бъде в австрийското градче Фюген, като там ще останат около седмица, като се търсят съперници за контроли. През миналото лято отборът бе на същото място.

Всички играчи ще бъдат пуснати в почивка веднага в края на първенството, като част от чужденците със сигурност ще се присъединят към отбора направо в Австрия. До края на май трябва да бъде взето и решение кои футболисти да бъдат освободени, като това ще бъдат минимум четирима, начело с Кубемба, който тотално разочарова през пролетта. 

Тема Спорт: Сините набелязали халф от Франция


Скаутският екип на Левски е набелязал за привличане офанзивен халф от втородивизионния френския Страсбург, разбра "Тема Спорт". Въпросният футболист има повече мачове за втория отбор, отколкото за първия. Играчът е гласен за заместник на напускащия Антонио Аниете. Той има и роднинска връзка с бившия полузащитник на клуба Кевин Бру. Последният носи синята фланелка през сезон 2013/14. Тогава Бру изигра 26 мача във всички турнири, в които отбеляза 1 гол. За правата му клубът плати 250 хиляди евро на Истр, но Кевин така и не се адаптира напълно. След кампанията сините не можеха да си позволят да плащат голямата му заплата и затова той бе освободен. След това Бру подписа с английския Ипсуич Таун.

През лятото Левски планира мащабна селекция, като се предвижда привличането на 6 или 7 футболисти. Освен централен нападател и офанзивен халф сините трябва да вземат още крило, вътрешен полузащитник и двама бекове.

Меридиан Мач: Левски финализират трансферите на халф и защитник до дни

Двама футболисти от всички спрягани и набелязани за Левски са най-близо до трансфер на „Герена". „Меридиан Мач" научи, че още след края на сезона „сините" ще пробват да финализират сделките за левия бек на Локо (Пд) Иван Горанов и халфа на Септември Иван Тилев. Точно за тези футболисти именно ние съобщихме първи, че са в полезрението на Левски.

Ситуацията обаче е такава, че преговорите са в напреднала фаза и скоро тези играчи ще могат да се считат за сигурни попълнения. Пред Иван Горанов ще има тежка задача, а именно да замени твърдия титуляр Веселин Минев, който обаче е в доста напреднала футболна възраст. С тази задача не се справиха доста играчи, минали през „Герена Конкуренция на Горанов, освен самият Минев, вероятно ще бъде и Мики Орачев, който се завръща от наем в Локо (Сф). Иван Тилев пък е един от най-талантливите вътрешни халфове в България, като на него ще се пад-не да запълни малка част от дупката, оставена от напускането на Костадинов и Де Ноойер.

Тема Спорт: Заралии чакат още двама португалци

След като си осигури услугите на португалеца Педро Еуженио от Верея за следващия сезон, Берое е на път да се подсили с още двама негови сънародници. От клуба отказват да разкрият имената им, но става въпрос за атакуващи футболисти, единият от които играе на върха на атаката.

Почти сигурно заралии ще се разделят с привлечения миналото лято бивш играч на Локо ГО и Лудогорец II Ерик Почански. Вече е ясно е, че под Аязмото няма да останат Атанас Зехиров (към него интерес има от Ботев, Черно море и Левски), както и капитанът Иво Иванов. На Антон Карачанаков и Радослав Кирилов наемите изтичат. Освободени ще бъдат още Том и Георги Божилов, а шансовете на защитника Венцислав Василев да остане са 50-50. В момента той изчаква оферта от чужбина.

24 часа: Билетите за волейболистите се харчат бързо


Продажбата на билетите за турнира от Световната волейболна лига във Варна върви много добре, разбра „24 часа". Избраниците на селекционера Пламен Константинов ще играят отново в морската столица след пауза от 2 г. Между 9 и 11 юни ще се проведе турнирът, в който освен България ще участват олимпийският шампион Бразилия, световният първенец Полша и Канада.

Билетите за интересните мачове, които ще се играят в Двореца на културата и спорта във Варна, се изкупуват с бързи темпове. Така ще се спази традицията залата край морето да е пълна, когато в нея играят волейболните национали. Във вторник те направиха първата си тренировка в нея. Волейболните нацио-налки на България пък вече са в Сърбия. Там те ще имат 3 контроли с тима на домакините. Мачо
вете са на 17,18 и 19 май, като ще се проведат в Белград. Приятелските срещи са част от подготовката на волейболистките за започващата в края на май световна квалификация в София.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки