1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Полицията дебне за "червена" провокация на финала

Полицията дебне за "червена" провокация на финала

Фенове на ЦСКА обмислят да направят пробив в Сектро В

Полицията дебне за "червена" провокация на финала

Полицията в Со­фия е на крак преди днешния финал за Купата на България меж­ду Лудогорец и Ботев (Пд). Срещата на „Васил Левски" започва в 18:30 часа, а по­лицията ще е в бойна готовност от сутринта и ще дебне по касите на стадиона. При­чината - те са по­лучили информа­ция, че крайни привърженици на ЦСКА готвят про­вокации във финала. Ултрасите об­мислят да закупят около 100 билета за сектор В. Там ще са настанени както фенове на Ботев, така и на Лудогорец.

По информация на полицията, те няма да бъдат об­лечени в обичай­ните за своите пристрастия чер­вени фланелки и за органите на ре­да наистина ще е доста трудно да разкрият кои са, тъй като пропус­ките са пуснати в свободна продаж­ба и всеки фен може да се сдо­бие с такъв за фи­нала срещу съот­ветната сума. Очаква се днес на „Васил Левски" да има над 10 000 зрители, които да подкрепят класиралите се за последния мач в турнира Лудого­рец и Ботев.

Не е тайна, че в последната годи­на напрежението по оста Разград -„Българска ар­мия" достигна доста сериозни размери. През този сезон „черве­ните" имаха най-много публика на своя стадион име­нно при двете гостувания на шам­пионите в Борисовата градина.

Иначе от прес­центъра на МВР съобщиха, че са в бойна готовност за срещата. От полицията уточни­ха, че за органи­зирано пристига­щите в столицата фенове на „орли­те" и „канарчета­та" са обособени зони за паркира­не на превозните средства. Всички посетители на финала ще бъдат щателно проверявани на изградени контролно-пропускател­ни пунктове. Органите на ре­да няма да допус­кат зрители във видимо нетрезво състояние. Те ще следят също за носене на забра­нени предмети и вещи (огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми, и чадъри). Частна охранителна фирма също ще се грижи за сигурността. Тя ще следи за опазване на територията на стадиона по време провеждане на срещата. Охрани­телите ще бъдат подпомагани от полицаи, които ще се намесват в случай на необхо­димост.

Илиан Илиев: Не се чувахме цяла седмица с Илиан (ВИДЕО)

Нямаше с какво да се изненадаме с ЦСКА

Томаш с критики към атаката на ЦСКА (ВИДЕО)

И треньорът на "червените" приключи с изказванията към Генчев

Пламен Илиев: Това е духът на Черно море (ВИДЕО)

Вратарят похвали атмосферата на "Тича"

Пиргов със скандални разкрития за Любо Пенев

.Треньорът на Локо (Пд) се появил 30 минути преди мач с Берое

Рибарски: Знаехме, че ще имаме шансове и ги оползотворихме

Треньорът на Крумовград похвали играчите си, че са издържали физически

Непоклатим! Любо Пенев отказва да си тръгне от Локо (Пд)

Когато се наложи, ще дам коментар по други теми.

НА "ТИЧА": Много битка и драма - 0:0 (ВИДЕО)

Отмениха гол на ЦСКА заради засада

Тревога: Спартак Вн има пари за още два мача

Павлин Николов е осигурил финанси за Септември София и Локо София

В Левски още търсят вратар

"Сините" се оглеждат за заместник на Пламен Андреев