Задържат агитката на победилия в дербито

Това се прави по съображения за сигурност

Задържат агитката на победилия в дербито

Феновете на победилия отбор ще бъдат задържани на трибуните на Националния стадион „Васил Левски" от полицаите 20-ина минути след вечното дерби между ЦСКА и „Левски", което е днес от 18,30 часа. Това се прави по съображения за сигурност, а именно да се избегнат сблъсъци между двете агитки след края на мача. При равенство по местата си трябва да останат запалянковците на „сините", които са и символични гости.

 

Ангажимент по охраната на спортната среща имат частни охранителни фирми, чиято задача е да следят за опазване на реда на територията на стадиона по време на провеждане на срещата. Те ще имат съдействието на полицията, която ще се намесва при възникнала необходимост.

 

За да бъде избегнато струпване, зрителите могат да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона, което е планирано за 16,30 ч.

 

От сборните пунктове на феновете на двата отбора са зададени препоръчителни маршрути, по които ще бъдат съпроводени от полицейски екипи до стадиона. Целта е двете агитки да не се засичат по време на шествията до стадиона преди мача.

 

Старши треньорът на "Левски" Николай Митов-Жадното най-вероятно ще бъде уволнен при нов провал във вечното дерби. Наставникът загуби с 0:3 от ЦСКА предишния мач, но въпреки това спортно-техническият директор Даниел Боримиров продължава да му гласува доверие. При пореден неуспех обаче Митов може би ще бъде освободен.

 

Най-вероятен негов наследник ще е Антон Велков, един от легендарните защитници на „Локо" (Сф).

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки