Милан завърши сезона с първа загуба от Каляри от 1998 г. насам (ВИДЕО)

Милан получи две дузпи, но Палета беше изгонен, а сардинците спечелиха с последния удар в мача

Милан завърши сезона с първа загуба от Каляри от 1998 г. насам (ВИДЕО)

Милан завърши сезона в Серия А с драматична загуба с 1:2 като гост на Каляри в последния 38-и кръг. Сардинците спечелиха с победен гол на защитника Пизакане в последната 93-а минута и надви Милан за първи път от 19 години.

Милан вече имаше сигурно място в Лига Европа и пристигна в Сардиния без Деулофеу, Романьоли, Абате, Антонели и Де Шилио. Кейсуке Хонда получи капитанската лента в последния си мач за „росонерите”, а Марко Бориело срещна бившия си клуб. Милан нямаше загуба от Каляри от октомври 1998-а.

Бориело пропусна да накаже „росонерите” още в 45-ата секунда с глава, а Артур Йонита нацели напречната греда след контра на Диего Фариас.

Домакините заслужаваха да поведат и го направиха в 17-ата минута, когато Бориело пусна извеждащ пас за Жоао Педро и той от малък ъгъл с вътрешен фалц намери далечния долен ъгъл на целта за 1:0.

Карлос Бака направи голям пропуск и бившият страж на Милан Лука Кроста, 19-годишен, изби неговия удар от непосредствена близост под гредата. Донарума пък излезе бързо, за да блокира Диего Фариас при ужасен пас назад на Юрай Куцка.

Сусо беше сменен с контузия, а Бака настъпи Муру, който си изкълчи глезена и също бе заменен принудително.

Милан значително ускори темпото след почивката. Лападула влезе на смяна, но първата му изява бе да отбие като бранител удар на съотборника си Бака от чиста позиция.

Габриел Палета спечели лека дузпа за гостите, след като прехвърли топката над главата на Йонита, който го задържа. Бака обаче видя как 19-годишният дебютант Кроста спаси дузпата му. Това беше пети пропуск за тима на Монтела от бялата точка този сезон.

Донарума спаси удар на Педро и после се изяви колебливо при корнера, а Милан получи втора дузпа, спечелена от Бака, който изпревари вратаря при пас на Лападула и беше спънат. Този път Лападула се нае да бие от 11 метра и заложи на сигурното с точен удар по земя в средата на вратата – 1:1.

Милан натискаше за обрат и точно тогава Габриел Палета беше изгонен с втори жълт картонза фаул срещу севернокорейската резерва Хан.

Гол на Хан беше спорно отменен за засада, когато сякаш той бе покрит от Сапата на линията на засадата. Окампос игра с ръка в наказателното поле, но дузпа за Каляри нямаше.

Жоао Педро стреля от изгодна позиция слабо в Донарума, но в последната минута на мача Донарума се справи лошо с пряк свободен удар на Педро в центъра на вратата и отби само до Фабио Пизакане, който направи точна добавка от няколко метра за 2:1.

Милан завърши сезона на шесто място с 63 точки, а Каляри е 11-ти с 47.

Треньорът на Грузия: Вярвахме, че ще успеем

ВАР е фантастично средство във футбола, но не го използваме добре, каза Вили Саньол

Треньорът на Белгия: Трябва да бъдем смели на терена

Вижте какво каза Доменико Тедеско

Дешан: Вече няма втори шанс

Вижте какво каза треньорът на Франция

Треньорът на Испания: Можехме да вкараме 8-9 гола

Вижте какво каза Луис де ла Фуенте

Треньорът на Словения: Когато изброиш къде играят португалците, те заболява главата

Вижте какво каза Матияж Кек

Лацио си взе и нападател от Верона

"Орлите" броиха 15 млн. евро за Нослин

Карвахал хвали Кепа за престоя му в Мадрид

„Той бе най-добрият пример за професионализъм в Реал“

Депай остана без отбор в разгара на Евро 2024

Нападателят приключи с Атлетико

Двама приключиха с Барселона

Жоао Феликс няма да играе повече за каталунците

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки