"AES България Тенис Звезди” гостува в Троян

Инициативата цели да образова, подпомогне и подкрепи децата и родните тенис таланти, а също така техните треньори и клубове

"AES България Тенис Звезди” гостува в Троян

Огромен интерес предизвика гостуването на "AES България Тенис Звезди” в Троян. Съвместната инициатива на ЕЙ И ЕС България и Българска федерация по тенис"AES България Тенис Звезди” е първа по рода си в България се реализира в 20 населени места в страната и цели да образова, подпомогне и подкрепи децата и родните тенис таланти, а също така техните треньори и клубове.

Над 40 деца от различни възрастови групи от „Ски-Тенис Клуб – Троян” се включиха в открит урок, в който участваха Тодор Енев – капитан на националния отбор по тенис за Купа Дейвис и Пресиян Коев – отговорник “Развитие” към БФТенис. След тренировката родителите и малчуганите имаха възможност да дискутират различни теми и да получат насоки за развитие от Тодор Енев.

„Благодаря на ЕЙ И ЕС България и на Българската федерация по тенис за тази инициатива. Децата бяха изключително развълнувани и още по-амбицирани да се развиват на тенис корта, сподели Йордан Стефанов, основател и мениджър на „Ски-Тенис Клуб – Троян”.

След тренировката се проведе среща с кмета на община Троян Донка Михайлова, на която бяха обсъдени проекти за развитието на спорта и в частност на тениса в общината.

„Разговаряхме за бъдещото развитие на тениса в Троян. Надяваме се да намерим по-добро съоръжение за подготовка на децата през зимния сезон” , заяви след срещата Йордан Стефанов. В „Ски-Тенис Клуб – Троян” тренират около 70 деца от 5 до 14-годишна възраст, а през лятото дори надхвърлят 100.

Синер продължава да мачка на Уимбълдън

Вижте подробности

Ясни са полуфиналистите в първенствата по тенис за юноши и девойки

Вижте подробности

Илиян Радулов с трета поредна победа на турнир в Испания

Вижте подробности

Калоян Гайдаджиев е на полуфинал в Босна и Херцеговина

Вижте подробности

Осака изхвърча от Уимбълдън, Радукану и Сакари продължават (ВИДЕО)

Ема Наваро елиминира бившата номер 1

Отложиха мача на Григор Димитров за четвъртък

Срещата трябваше да се изиграе днес, но дъжда измести програмата в късните часове

Алкарас и Медведев продължават напред на Уимбълдън (ВИДЕО)

Актуалният шампион ще се изправи срещу Франсис Тиафо в трети кръг

Юлия Стаматова с успешно начало в Сърбия

Tя се наложи над Вилма Кребс Хилестед (Дания) с 6:1, 6:3

Янаки Милев с лесен успех на старта в Марбург

Националът продължава към втори кръг

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки