Уориърс побутна Кливлънд от трона

Голдън Стейт Уориърс направи важна крачка към титлата в НБА

Уориърс побутна Кливлънд от трона

Голдън Стейт Уориърс направи важна крачка към титлата в НБА. Финалистът от миналата година спечели и мач номер 2 от Големия финал срещу шампиона Кливлънд Кавалиърс - 132:113. Така домакините дръпнаха с 2:0 успеха, а серията се мести в Кливлънд.

Лидерът на Воините Стеф Къри записа първия в кариерата си трипъл-дабъл в плейофи, след като отбеляза 32 точки и към тях добави 11 асистенции и 10 борби. 
 
Над всички в срещата беше крилото на домакините Кевин Дюрант - 33 точки и 13 борби. Именно той беше избран единодушно от феновете за играч на мача, а след последната сирена се срещна със звездата на Барселона - Неймар. Бразилецът изгледа срещата от трибуните на "Оракъл арина", след което в кулоарите се срещна с Дюрант. Южноамериканецът подари на своя приятел фланелка на каталунците, на която беше изписано името на баскетболиста. Последва автограф върху нея и братска прегръдка.
 
Леброн Джеймс не успя да помогне на Кавалерите да се противопоставят на Голдън Стейт, но въпреки това наниза 29 точки. Краля, подобно на Къри, също завърши с трипъл-дабъл - добави на сметката си 14 асистенции и 11 овладени топки.
 
Крилото на гостите от Кливлънд - Кевин Лав, се отчете с 27 точки, а Кайри Ървенг беше далеч от познатото си ниво - 19 точки.
 
"Добре дошъл, тренер - пошегува се наставникът на Воините Стив Кър, който претърпя преди месец операция. - Направихме доста, за да стигнем дотук. На моменти Кавалиърс бяха по-агресивни в отбрана и това ни затрудни. Сега трябва да играем още по-умно в Кливлънд, но ако не вложим достатъчно енергия в индивидуалните сблъсъци, то едва ли ще спечелим третия сблъсък".
 
След успеха у дома Воините, които отбелязаха 40 точки още през първата четвърт, вече имат постижение от 14:0 в плейофите.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки