Хубчев ще сменя тактиката в атака

Селекционерът залага на защитата от Холандия и за визитата в Беларус

Хубчев ще сменя тактиката в атака

Селекционерът на нацио­налния отбор Петър Хубчев обмисля да смени тактиката за гостуването на Беларус. Мачът е в петък от 21:45 ча­са в Борисов. В предишния двубой, в който трикольорите удариха Холандия с 2:0 на "Васил Левски", треньорът за­ложи на т.нар. фалшива де­ветка на върха на атаката. В тази роля влезе Спас Делев. С оглед на играта на предстоя­щия съперник Хубчев умува да повери нападението на Ан­дрей Гълъбинов. Неговите га­барити предразполагат към по-здрава игра, каквато се очаква в Борисов, пише "Тема Спорт".

Делев може да бъде върнат по крилото. Останалите два­ма в предни позиции най-веро­ятно ще са Ивелин Попов и Александър Тонев. Манолев се очаква да е резерва.

И ако в предни позиции Хуб­чев ще предприеме известни рокади, то защитата на 100 процента ще е същата, как­то при успеха над Холандия. На вратата отново ще е Ни­колай Михайлов, а пред него на двата бека ще са Страхил Попов - отдясно, и Петър За­нев - отляво. Двойката цен­трални защитници ще са Бо­жидар Чорбаджийски и Васил Божиков. Георги Терзиев от Хайдук Сплит най-вероятно ще остане на пейката.

Във вторник БФС организи­ра втора среща на отбора с медиите. Тя ще е от 12:00 ча­са на базата в Бояна. При за­минаването за световната квалификация срещу Беларус футболистите и треньорско­то ръководство няма да имат възможност да дават изявления пред журналисти­те.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки