Сензациите в пресата: ЦСКА започва поне с трима нови

Ботев пожела Станислав Костов, Фенербахче и Трабзонспор на мача на националите в Беларус

Сензациите в пресата: ЦСКА започва поне с трима нови

Сензациите в родната преса на 5 юни, понеделник, 2017 година:

Тема спорт: ЦСКА започва поне с трима нови

ЦСКА ще започне лятната си подготовка с поне трима нови играчи, разбра "Тема Спорт". Общо новите попъл­нения пък най-вероятно ще са петима, като част от тях ще се присъединят към отбора в хода на подготовката. Стартът й ще бъде даден на 12 юни (понедел­ник) на базата в Панчарево. Клубът води напреднали пре­говори във връзка с привли­чането на няколко футболи­сти и почти сигурно ще финализира част от тях в дни­те до началото на подго­товката. Усилията на чер­вените са насочени основно към чужденци, сред които вратар, централен защит­ник, плеймейкър и напада­тел. Според информация на "Тема Спорт" в селекцията ще има и българин, който ве­че е договорен.

Преговорите с потен­циалните попълнения се во­дят основно от Стойчо Стоилов и Данаил Ганчев, а главният скаут на тима Ве­лизар Димитров е провел над половин дузина мисии в Европа, Азия и Южна Амери­ка, в които е наблюдавал куп играчи. Той е следил футбо­листи в Унгария, Казахстан, Бразилия, Колумбия и още ня­колко държави.

В ЦСКА стягат здрава се­лекция, която да допълни на­стоящото ядро на състава и отборът да е готов за ата­ка на титлата.

Работи се и около евенту­ални продажби на играчи. Почти сигурно е, че ЦСКА ще трансферира поне един съ­стезател през лятото. В клуба вече има няколко офер­ти.

Ръководството прави опити да финализира придо­биването за постоянно на Рубен Пинто от Беленензес. Преди няколко дни в порту­галските медии бе писано, че треньорът Пасиенсия иска да върне Пинто, но ЦСКА по-скоро ще го задържи. За сметка на това червените са склонни да продадат Педро и Арсенио при добри оферти.

Тема Спорт: Ботев Пд пожела Станислав Костов

Ботев Плобдив ще пробва да привлече нападателя на Пирин Благоевград Станислав Костов. В негово лице тре­ньорският щаб на канарчета­та вижда отличен заместник на Антонио Вутов, който почти сигурно ще се завърне в Левски. През пролетта 20-годишният футболист игра като преотстъпен при жълто-черните от италианския Удинезе и помогна на тима да спечели Купата на България (вкара втория гол в мрежата на Лудогорец). Ботев иска да задържи Антонио, но Левски също напира сериозно за пра­вата му, които продължават да се държат от Удинезе.

Костов направи отлична кампания в родния Пирин. 26-годишният футболист, кой­то умее да играе и на върха на атаката, и като плеймейкър, бе на терена в 32 шампионатни срещи, в които ре­ализира 9 гола и направи 7 асистенции. Така той успя да въ­зроди кариерата си, която бе в сериозен застой след 2.5 го­дини в Берое. Станислав Ко­стов вече има един престой в Ботев. Той игра за канарче­тата 1.5 сезона. Костов обле­че жълто-черната фланелка през лятото на 2012 година (преди това игра за ЦСКА). В първата си кампания изигра 22 мача, в които вкара 3 гола.

През есента на 2013-а бе на терена в 13 срещи, като в тях не успя да се разпише. Ин­тересното е, че в Ботев той често бе резерва на Иван Цветков - тази пролет два­мата бяха съотборници в Пи­рин.

Вариант за Ботев е и друг футболист, носил фланелка­та на тима - Георги Андонов от Верея. С него също ще бъ­дат водени разговори.

Канарчетата работят се­риозно и по подсилване на за­щитата. В клуба очакват от­говори от Йордан Минев, чийто договор с Лудогорец изтече, и от Венцислав Васи­лев - той е свободен агент, след като не поднови контракта си с Берое. При отказ на двамата да преминат в Ботев треньорът Николай Киров ще се насочи към Яни Пехливанов и Георги Хашев от Нефтохимик.

Тема Спорт: Стоичков се среща с играчите на ЦСКА

Христо Стоичков се при­бира в България най-късно до седмица по повод благотво­рителния шоу мач на Дими­тър Бербатов на 14 юни (сря­да). Камата ще вземе уча­стие в този двубой и веро­ятно ще остане поне до уикенда у нас. Много е вероят­но той да се срещне и с игра­чите на ЦСКА по време на престоя си. Ицо ще опита да вмести в програмата си по­сещение на една от трени­ровките на тима. Паралелно с идването му в България ар­мейците ще са стартирали лятната си подготовка и Стоичков ще е чакан в Панча­рево на някое от занимания­та. По този начин той ще може да разгледа и сериозни­те ремонти и подобрения, извършени по базата край София. Именно там Камата усъвършенства качествата си, като историята за неколкочасовите  допълнителни тренировки с Петър Жеков са били разказвани много­кратно.

Стоичков е третият по големина собственик на ЦСКА, като притежава около 20% от акциите. Той по­стоянно се информира за си­туацията в клуба, а през то­зи сезон изгледа от ВИП ложа­та на "Армията" двубоя с Нефтохимик (5:1).

Тема Спорт: Борис Галчев пред завръщане в Пирин Бл

Халфът на Септември Со­фия Борис Галчев може да се завърне в Пирин Благоевград, разбра "Тема Спорт". След ба­ража с Монтана полузащит­никът обяви, че договорът му изтича и ще види какво ще предприеме. Той се извини на Пирин и футболната обще­ственост в Благоевград, че през зимата е пренебрегнал тима, тъй като бил дал дума на Румен Чандъров. Вчера босът на новака в Първа лига обяви, че иска Галчев да оста­не, но решението ще вземе самият играч.

Той вече е разговарял със старши треньора на орлетата Милен Радуканов. Двама­та работиха заедно в ЦСКА. Засега основната спънка пред полузащитника да се завърне на стадион "Христо Ботев" е проблеми с финансирането. В Пирин има забавяне на запла­тите, което притеснявало Галчев. Развитие се очаква през идната седмица.

Засега единственият напу­снал е Орлин Старокин, кой­то играеше като вътрешен халф. Именно за негов замест­ник Радуканов се надява да привлече Борис Галчев. Той игра за благоевградчани в пе­риода 2008/09, като силните му изяви не останаха незабелязани и играчът акостира на "Армията". През 2009-а хал­фът игра финал за Купата на България с Пирин Бл срещу Ли­текс.

Тема Спорт: Фенербахче и Трабзонспор на мача в Борисов

Два от водещите турски клуба - Фенербахче и Трабзон­спор, ще имат свои предста­вители на двубоя Беларус - Бъл­гария в Борисов, разбра "Тема Спорт". Те ще следят за изяви­те на двама от футболисти­те на Петър Хубчев. Това са играчите на ЦСКА Божидар Чорбаджийски и Кирил Деспо­дов. Вторият обаче може да се появи евентуално като смя­на.

В полезрението на Трабзон­спор е и десният бек на Касъм­паша Страхил Попов. В Турция, във втородивизионния Мерсин през изминалия сезон пази Ни­колай Михайлов, който напу­сна и ще си търси нов отбор.

На двубоя се очаква да при­съства човек от щаба на Шве­ция. Както е известно, на 31 август приемаме скандинавци-те, като мачът може да се окаже стратегически в битка­та за второто място в група­та.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки