Мъри на 1/4-финал в Париж след победа №650

Световният номер едно не даде шанс на изненадата Карен Хачанов

Мъри на 1/4-финал в Париж след победа №650

Световният номер едно Анди Мъри се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство на Франция по тенис.

Шотландецът се наложи категорично с 6-3, 6-4, 6-4 над 53-ия в света Карен Хачанов от Русия, който изигра своя дебютен осминафинал на турнир от Големия шлем.

Иначе двубоят започна добре за Мъри, който реализира пробив в шестия гейм за 4-2. Шотландецът не изпусна предимството си до края на сета, като след 38 минути игра на корта спечели откриващата част с 6-3.

Номер едно в света продължи с доминацията си над младия руснак, като направи ранен пробив за 2-1. Хачанов успя да върне брейка, за да изравни за 3-3, но последва нов пробив на Мъри, който отново върна преднината му в сета. Подобно на първата част шотландецът задържа аванса си, като не изпусна шанса си и затвори сета при 6-4 в своя полза.

В третата част лидера в схемата получи още на старта четири възможности да пробие подаването на своя съперник, като в крайна сметка това се случи за 1-0 в негова полза.

Мъри продължи да сервира много солидно и лесно печелеше своите геймове. Хачанов от своя страна бе достатъчно търпелив, което му донесе и резултат. Талантливият руснак се възползва от спада в играта на шотландеца и върна пробива, за да изравни за 4-4. Мъри обаче реагира мигновено, след като в много оспорван гейм успя отново да реализира пробив.

Сервирайки за срещата световният номер едно бе безпогрешен и след малко повече от два часа игра си осигури участие в следващия етап от надпреварата.

С победата си днес, която бе под номер 650 в кариерата му, Мъри се класира за седми път на четвъртфиналите на Ролан Гарос, като там негов съперник ще бъде спечелилия от сблъсъка между Фернандо Вердаско (Испания) и Кей Нишикори (Япония).

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки