1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Сензациите в пресата: Чужденци защитават ЦСКА в Лозана, китайци напират за Роналдо

Сензациите в пресата: Чужденци защитават ЦСКА в Лозана, китайци напират за Роналдо

Сензациите в българската спортна преса днес, 10 юни 2017 г., събота.

Сензациите в пресата: Чужденци защитават ЦСКА в Лозана, китайци напират за Роналдо

Сензациите в българската спортна преса днес, 10 юни 2017 г., събота.

 

Тема спорт: Русев: Да взема Левски не бе правилно решение

Собственикът на Левски Спас Русев отчете като грешка, че се е захванал с клуба. "Левски за мен е едно стечение на обстоятелствата. Съгласявайки се 8 началото да вляза в клуба, направих нещо, което не е в стила ми на бизнесмен -поддадох се на емоции. Точно това не прецених и смятам от днешна гледна точка и от гледна точка на бизнеса, че решението ми не беше правилно. Преди време заявих, че връщам акциите, и това все още е валидно. Докато се намери нов акционер, ще изпълнявам задълженията си", каза Русев.

Меридиан мач: Четворна сделка между Левски и Черно море

Левски и Черно море готвят четворна сделка, в която са замесени трима „сини“ и един „моряк". В основата й е размяна на крилото Франсис Нар с национала на варненци Александър Цветков. Като бонус към „Тича“ може да тръгнат Александър Др. Александров и Боян Иоргачевич, които имат по още една година договор със „сините“.

Спортно-техническите шефове на Левски и Черно море Даниел Боримиров и Георги Иванов вече са си стиснали ръцете и остава само Нар, който се очаква да бъде преотстъпен на „Тича“, и Цветков да кажат „да". Всичко ще стане ясно до вторник, когато Левски стартира лятната си подготовка.
 

Тема спорт: Чуждестранен екип защитава ЦСКА в Лозана
 
 
Чуждестранна фирма е изготвила жалбата на ЦСКА, която бе пусната в Спортния арбитражен съд в Лозана по-рано през седмицата. Армейците оспорват решението на УЕфА да не допусне отбора до участие в евротурнирите през следващите два сезона - до лятото на 2019 г.
 
В ЦСКА се надяват тяхната защита да извоюва поне намаляване на санкцията, тъй като при идентични случаи на други клубове е било правено изключение. От БфС (б.р. - чрез зам. изпълнителния директор Павел Колев) посочиха такъв пример В лицето на латвийския Лепая.
 
За целта армейците са наели елитен юридически екип, който е отлично запознат със спортното право и практиките на УЕфА, и разчитат, че решението ще бъде променено. Според Нова телевизия става въпрос за американски екип. Арбитражният съд няма краен срок, в който трябва да се произнесе. Но при такива казуси обикновено го прави в спешен порядък. Нагласите в ЦСКА са за отговор до 29 юни, когато са първите мачове от международните клубни надпревари. Жребият за Лига Европа пък е на 19 юни и дотогава също е възможно армейците окончателно да са наясно дали ще могат да играят в турнира през това лято, или най-малко да имат яснота за следващото.
 
Ако ЦСКА не успее 8 опита да промени санкцията, Дунав ще заеме мястото му в първия квалификационен кръг на Лига Европа.
 
Меридиан мач: Китайци атакуват Роналдо с 200 милиона
 
Китайски клуб ще предложи на 200 милиона евро на Реал Мадрид за Кристияно Роналдо гръмна вестник „Ас“. Изданието не разкрива точно за кой отбор става дума, но уточнява, че офертата ще бъде отправена официално следващата седмица. Самият Роналдо пък ще бъде атакуван с годишна заплата в размер на 120 милиона евро, което би го превърнало в най-високоплатения спортист за всички времена.
 
Миналия декември агентът на Кристияно Жорже Мендеш вече призна за друга мултимилионно предложение от Китай. Тогава Роналдо е отхвърлил предложението, но преди няколко дни отговори на въпрос за неговото бъдеще с уклончивото „ня-
ма нищо невъзможно . Въпреки това медиите в Испания прогнозират, че и този път офертата няма да бъде приета.
 
Междувременно стана ясно, че Кристияно най-вероятно ще пропусне мача за Суперкупата на Европа срещу бившия си отбор Манчестър Юнайтед. Португалецът със сигурност ще получи по-дълга почивка от съотборниците си в Реал заради участие-
то на Португалия в турнира за Купата на конфедерациите. По тази причина той няма да бъде в оптимална кондиция за сблъсъка за Суперкупата, който ще се състои на 8 август в Скопие.
 

Тема спорт: Мората се разбра с Юнайтед
 
Нападателят на Реал Мадрид Алваро Мората е постигнал договорка с Манчестър Юнайтед, като остава двата клуба да се разберат помежду за сума, срещу която трансферът ще се осъществи, твърди английското издание Telegraph. Първата оферта на червените дяволи, която'бе в размер на 52 млн. па-унда, бе отхвърлена, но от Олд Трафорд се надяват, че новото им предложение ще бъде прието. То ще бъде на стойност 60 млн. паунда.
 
Мауриньо е обещал на Мората титулярно място, което е важно за него предвид предстоящото световно първенство. Испанецът вече е споделил пред свои приятели, че очаква през следващия сезон да стане червен дявол.
 
Тема спорт: Мечтан дебют за Сампаоли
 
Хорхе Сампаоли започна кариерата си като селекционер на аржентинския национален отбор с победа срещу големия съперник Бразилия. Алби-селесте спечели с 1:0, а единствения гол в мача отбеляза защитникът на Севиля Габри-ел Меркадо в края на първото полувреме. Контролата се игра на стадион "Мелбърн крикет граунд" в Австралия пред 95 969 зрители. Загубата бе първа за селесао под ръководството на Тите, който постигна девет победи в предишните си девет мача при голова разлика 25:2.
 
Един от най-активните играчи на терена през първото полувреме беше крилото на ПСЖ Анхел ди Мария. 29-го-дишният аржентинец можеше да открие резултата в шестата минута, но ударът му отблизо срещна гредата.
 
В последната минута на първата част аржентинците изпълниха късо ъглов удар, след което последва центриране в наказателното поле, което беше засечено от Ни-колас Отаменди. Топката се отби в страничния стълб и Меркадо направи добавка на празна врата.
 
Бразилците натиснаха своя противник през второто полувреме, но не успяха да стигнат до попадение. В 63-
ата минута те два пъти имаха отлична възможност за гол, но топката като по чудо не влезе във вратата след удари на Габриел Жезус и Вилиан в страничните стълбове.
 
Двата отбора ще изиграят по още една приятелска среща в следващите дни. Във вторник Бразилия ще се изправи срещу Австралия, докато Аржентина среща Сингапур.