Сензациите в пресата: Левски и ЦСКА чакат нови попълнения, Дунав със завишени премии при успех

Сензациите в българската спортна преса от днес, 1 юли 2017 г.

Сензациите в пресата: Левски и ЦСКА чакат нови попълнения, Дунав със завишени премии при успех

Сензациите в българската спортна преса от днес, 1 юли 2017 г.

 

Тема спорт: Сините са все по-близо до Маркович и Жуниор

Левски е много близо до привличането на двама дефанзивни халфове. Очаква се в следващите дни подписи под контракти със сините да сложат сърбинът Ваня Маркович и франсиско Жуниор, който притежава португалски паспорт. Ръководството на сините вече е постигнало принципна договорка с двамата и ги очаква в София, за да преминат медицински прегледи.

Ваня Маркович е роден на 20 юни 1994 година, висок е 185 сантиметра. Той е брат на бившия полузащитник на ЦСКА Иван Маркович. В последните пет сезона той е част от полския Корона Киелце. През лятото обаче двете страни решиха да се разделят, а от днес играчът е свободен агент. През изминалата кампания Маркович изигра 30 шампионатни двубоя, в които отбеляза два гола.

 
Шефовете на Левски са на път да изпълнят и желанието на треньора Николай Митов да му доведат франсиско Сантос да Силва Жуниор. Той е роден на 18 януари 1992 година в ГВинея Бисау. През последните два сезона футболистът носи екипа на норвежкия Стръомсгодсет. През тази година той е участвал в 14 срещи от първенството, в които не се е разписал. За правата му Левски ще плати скромна трансферна сума.
 
Тема спорт: ЦСКА чака още един нов до понеделник



ЦСКА очаква букбално до часове още поне един нов играч. Почти сигурно армейците ще представят третото си попълнение най-късно в понеделник, а според непотвърдена информация става въпрос за офанзивен играч. Тимът най-вероятно ще се подсили с централен нападател, който да е алтернатива на Каранга. Червените в момента са в много напреднали преговори с португалец, чието име се пази В тайна. Отправили са и оферта към друг португалски нападател - Абел Камара (27 г.), който през изминалия сезон е записал 28 мача и 4 гола за Бе-ленензес, а сега става свободен агент. Таранът е национал на Гвинея-Бисау, има срещи и за младежкия тим на Португалия. Камара обаче се дърпа заради окончателното решение ЦСКА да не участва в Лига Европа.

Тема спорт: Играчите на Дунав прибират по 3 бона за успех

Рькободството на Дунав е решило да даде завишени премии на играчите, ако тимът успее да елиминира казахстанския Иртиш Павлодар. Първият мач в Павлодар завърши с успех за домакините 1:0. Шефовете на драконите планират бонусите да варират между 2500 и 3000 лева. За сравнение В шампионата премиите са около 1500 лева.
 
Както е известно, при преодоляване на съперник УЕФА превежда по 215 хиляди евро за първия квалификационен кръг. Ако драконите отпаднат, ще вземат 200 000 евро.
 
В понеделник европейската централа ще обяви съдиите за реваншите. Очаква се на мача В Русе да има представител на Цървена звезда. Сърбите биха в първия си мач малтийския флориана с 3:0 и са евентуален бъдещ съперник на драконите или Иртиш.


Меридиан мач: Предложиха на "канарите" френски таран



Веднага след впечатляващия успех над албанския Партизани в офиса на Ботев получиха предложение да вземат нов централен нападател, научи „Меридиан мач". Това е френският исполин Жоел Тома, който е висок 191 см, а през последния сезон е играл в холандския Дордрехт, за който има 7 гола в 27 мача. 31-годишният французин е продукт на прочутата школа на Бордо, има сериозен опит в европейския футбол. Той е защитавал цветовете последователно на немския Кайзерслаутерн, на шотландския Хамилтън, на английския Колчестър, на гръцкия Ионикос, на румънските Турну Севернин и Динамо Букурещ, на френския Бастия и на шотландския Рейт Роувърс, преди да замине за Холандия. Тома е истински номад и очевидно няма да има нищо против да се премести в България, още повече, че неговите агенти сами са го предложили на един от участниците ни в Лига Европа.

Ако Жоел Тома подпише с Ботев, той ще се нареди със сигурност сред футболистите, които взимат тавана на заплатите в клуба.
Последната дума за трансфера ще има треньорът на „жълто-черните“ Николай Киров. Той иска изявен голмайстор, като в тази роля не може да влезе бразилецът Фернандо Виана, заради който тимът играе с фалшива деветка.
 
Белия предпочита да привлече българин за нападател, но след като неговият фаворит Венцислав Христов се колебае за подписа, не е изключено той да избере Жоел Тома.
 
Вратар си тръгна от Ботев (Вр)

Вижте подробности

Работна виза бави бразилец за Черно море

Вижте подробности

Официално: Юноша на Локо (София) подписа първи професионален договор

Ерик Манолков парафира с тима

Бившият халф на Черноморец (Бургас) Сайду Дембеле преговаря с клубове от efbet Лига и Втора лига

Той може да играе на всяка позиция в халфовата линия

Официално: Хебър представи още две нови попълнения

Вижте и кои са те

Трансферен удар! Добруджа привлече Румен Руменов от Спартак (Варна)

Добричлии направиха голяма бомба

Иван Василев си тръгва от Локомотив (София)

Той е успял да намери човек на когото да продаде клуба

Новият вратар на Левски проведе първа тренировка с тима

Матей Маркович вече се готви с отбора

OФИЦИАЛНО: Левски представи Матей Маркович

Договорът на вратаря е за следващите три сезона

Втора Лига
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки