Рейнджърс стана за смях в Лига Европа

Аматьори отстраниха шотландците още в първия кръг на квалификациите

Рейнджърс стана за смях в Лига Европа

Глазгоу Рейнджърс отпадна още в първия квалификационен кръг на Лига Европа от Прогрес от Люксембург. Домакините, които са пълни аматьори, се наложиха с 2:0 и заличиха пасива си от първия мач на "Айброкс", когато загубиха с 0:1.

В 66-ата минута Еманюел Франкоиз отблизо откри резултата в полза на Прогрес и даде начало на паметната вечер за своя тим.

Десетина минути по-късно Себастиен Тил центрира от фаул, топката мина през куп от тела и влетя в мрежата на шотландците. Рейнджърс се хвърли в хаотични атаки. Чак в 3-ата минута на добавеното време ветеранът Кени Милър уцели гредата.

Прогрес Нидеркорн завърши на четвърто място в първенството на Люксембург през миналия сезон. До момента тимът нямаше нито една победа в евротурнирите и беше отбелязал едва един гол.

Рейнджърс не бе участвал в евротурнирите цели 6 години. Клубът държи световния рекорд за спечелени титли (54), но заради финансови проблеми през 2012 година бе пратен в четвърта дивизия. През миналия сезон "сините" се завърнаха в елита и завършиха на трето място, на цели 39 точки зад вечния си съперник Селтик.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки