ЦСКА честити рождения ден на Димитър Пенев

Легендарният Димитър Пенев навършва 72 години

ЦСКА честити рождения ден на Димитър Пенев

ЦСКА поздрави легендарния Димитър Пенев по повод неговия рожден ден. "Червените" публикуваха поздрав на официалния си сайт. 

 
Ето какво написаха "червените":
 
Армейци,

Днес своя 72-ри рожден ден празнува почетният президент на ЦСКА Димитър Пенев. Легендата на армейците и българския футбол играе с червения екип между 1964 и 1977 година, като записва 329 мача и 24 гола. Като футболист на ЦСКА той печели 7 титли на България и 5 пъти триумфира с Купата на Съветската армия, а като треньор на тима извежда армейците до 3 шампионски титли и 4 купи. 

За националния отбор на България Димитър Пенев изиграва 90 мача и вкарва 2 гола. Участник е на Световните първенства през 1966, 1970, 1974. Като селекционер на "лъвовете" той извежда тима до четвъртото място на Световното първенство по футбол през 1994 година в САЩ, а също така води отбора и при първото класиране на България на европейски финали през 1996 година. Обявен е за треньор номер 1 на XX век на страната. Награден е с орден "Стара планина"- първа степен. През 2016 година е обявен за почетен президент на ЦСКА.

Ръководството, спортно-техническият щаб и всички служители на Футболен клуб ЦСКА пожелават на Димитър Пенев много здраве, щастие и дълголетие.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки