1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Бивш играч на ЦСКА вдъхнови Жалгирис за пълен обрат срещу Лудогорец (ВИДЕО+СНИМКИ)

Бивш играч на ЦСКА вдъхнови Жалгирис за пълен обрат срещу Лудогорец (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Орлите" рухнаха за по-малко от четвърт час и загубиха първия си двубой с 1:2

Бивш играч на ЦСКА вдъхнови Жалгирис за пълен обрат срещу Лудогорец (ВИДЕО+СНИМКИ)

За по-малко от четвърт час Лудогорец допусна пълен обрат при гостуването на Жалгирис в Литва и загуби с 1:2 първия двубой от втория предварителен кръг на Шампионска лига.

„Орлите” поведоха в мача с попадение на Абел Анисе в 18-ата минута, но допускаха много грешки в отбрана, които бяха наказани от литовците след почивката.

Резервата Серж Нюаджи, който е бивш футболист на ЦСКА, бе в основата на обрата, като първо французинът изравни в 78-ата, а в 85-ата асистира на Куклис за 2:1.

Лудогорец започна уверено двубоя, като успя да организира няколко бързи атаки, но без да застраши вратата на литовците. Постепенно обаче „орлите” отстъпиха инициативата на домакините, които на моменти с лекота пробиваха защитния вал на своя опонент.

В 13-ата минута при центриране от десния фланг Шернас остана непокрит в наказателното поле, но ударът му с глава мина над вратата.



Атаките на литовците ставаха все по-остри, но в 18-ата минута Абел Анисе  охлади ентусиазма на домакините. Вандерсон организира бърза контраатака и пусна за Анисе, той си поведе в пеналта, където можеше да остави и на Кафу да стреля, но реши да завърши сам атаката и с мощен шут откри резултата.



В 25-ата Люич размина бранител и центрира силно към влизащия отдясно Шернас, нападателят обаче не отклони към опразнената врата, а насочи от 2-3 метра към падналия на земята Ренан и стражът улови.

Центриране на Марселиньо в 33-ата намери Кафу в наказателното поле, но нападателят на разградчани  стреля с глава от 10-ина метра в аут.



Малко преди края на полувремето вратарят на „орлите” на два пъти имаше нужда от лекарска помощ, но контузията не се оказа сериозна и не се наложи Георги Дерменджиев да прави принудителна смяна.



Първата добра възможност през второто полувреме се откри пред Лудогорец в 61-ата минута. Джоди Лукоки бе намерен в полето на домакините, надбяга двама бранители, но ударът му бе право във вратаря.



Няколко минути по-късно Марселиньо от 24-25 метра отправи топовен шут към вратата на Жалгирис, вратарят успя да спаси, но прати топката в Кафу. Бразилецът обаче вместо да стреля, реши да показва техника и накрая от неудобна позиция изкара в аут.



В 78-ата минута отбраната на „орлите” отново допусна грешка, която този път бе наказана. Влезлият като резерва Серж Нюаджи, който е бивш футболист на ЦСКА и дори бележи победно попадение срещу Левски във вечното дерби на 20 октомври 2012 година, бе на точното място след подаване на Шернас и върна равенството в двубоя.

В 85-ата Нюаджи се освободи от Натанаел и пусна към Куклис, който с точен удар прати кълбото в горния ляв ъгъл за крайното 2:1.



В добавеното време Шернас получи втори жълт картон и бе изгонен, като ще пропусне и реванша след седмица в Разград.

Томаш взе отношение по скандалите в Спартак Варна

Ето какво заяви доскорошният треньор на "соколите"

Важен играч за Илиан Илиев се завръща за ЦСКА

Уеслен Жуниор ще е на линия за дербито с "армейците"

Ветераните на Спартак Вн с позиция за скандалите в клуба

Вижте позицията им тук

Бусато: Горд съм да бъда капитан на ЦСКА

"Когато казвам "ЦСКА" се насълзявам", призна стражът на "армейците"

Томаш отвърна на Генчев: ЦСКА е рекордьор по титли, не втори места

"Крайно време е треньорите да показваме взаимно уважение", заяви той

ОФИЦИАЛНО: ЦСКА обяви старта на строежа на "Армията"

"Червените" публикуваха и видео от първите часове по работата

Арестуваха 14 фена на Спартак (Вн) за побоя на треньора

Развитие по случая от четвъртък

Фабио Лима се завръща след паузата за националните отбори

Бразилецът все още има проблеми в бедрото, но скоро ще е готов за игра

Томаш връща Вион в състава за Черно море

Френският халф остана резерва срещу Берое