Министър Кралев разпореди: Ремонтът на Зимния дворец на спорта да започне през септември

След приключване на ремонта, освен по-добър и естетичен вид на цялото съоръжения, се очаква драстично да бъдат намалени разходите на електроенергия и топлоенергия

Министър Кралев разпореди: Ремонтът на Зимния дворец на спорта да започне през септември

През месец септември стартира ремонт на Зимния дворец на спорта в София, чийто сграда и зали не са били предмет на сериозна реконструкция от изграждането си през средата на 80-те години на миналия век, съобщават от Министерството на младежта и спорта. 

 
Ремонтът ще включва въвеждане на енергоефективни мерки чрез договор с гарантиран резултат (ЕСКО ДОГОВОР) и строително-монтажни дейности по основната и тренировъчна зала на двореца. Прогнозната стойност е 4 млн. лв без ДДС. До дни „Академика 2011“ ЕАД, под чиято шапка е Зимния дворец, ще обяви поръчка за избор на изпълнител на ремонтните дейности.
 
 
Както обяви на блицконтрол в Парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта през месец юни министър Красен Кралев графикът на ремонтните дейности е съгласуван с федерацията по кънки. Още през 2016 г. в предишния му мандат министърът беше категоричен, че ще бъдат намерени варианти за ремонт на най-голямото съоръжение за практикуване на зимни спортове в София. 
 
В момента климатичната и отоплителна инсталация в Зимния дворец на спорта функционира неефективно и с огромни загуби на енергия. Покривната част не е топлоизолирана, има течове, разходите за нормално функциониране на спортния комплекс са огромни. 
 
За това в изпълнението на енергоефективни мерки се предвижда топлоизолация и ремонт на покрива, подмяна на дограмата, топлоизолация на външните стени и подмяна на осветлението с енергоефективно.
 
 
Системата за климатизация също ще бъде модернизирана, като се изгради нова с възможност за бързо и ефективно затопляне и охлаждане на залата. 
 
В рамките на ремонта ще бъдат обновени и съблекалните, фоайето и коридорите към основната и малката зала на Зимния дворец. 
 
След приключване на ремонта, освен по-добър и естетичен вид на цялото съоръжения, се очаква драстично да бъдат намалени разходите на електроенергия и топлоенергия.
 
 
Златната рибка на българското плуване на 60 г.

Таня Богомилова празнува юбилей

Уникален: Карлос Насар подобри 3 световни рекорда в Русе

Няма обаче да ги признаят

Важат ли законите за БФСШ на Георги Градев?

Вижте официално прессъобщение от Българска федерация по шахмат 2022

България получава още една квота в класическата борба за олимпийските игри в Париж 2024

Това стана възможно след преразпределение на 16-е вакантни места

Министър Глушков награди Любомир Епитропов

Българският плувец стана европейски шампион на 200 м бруст

Станимира Петрова и Петър Мицин знаменосци на България в Париж

Общо 45 спортисти представляват страната ни

България задава стандартите на Европейския плажен хандбал

Изграждат комплекса за първенствата във Варна с техника и оборудване от 24 тира

Първите вече се регистрираха за плувния маратон Галата-Варна

Още в първите дни се регистрираха онлайн 20 плувци, съобщават организаторите.

Нов скандал в шаха! Спират наш талант от международни изяви

Контролираната от Градев федерация задава странни критерии и дискриминира юноши и девойки

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки