Сензациите в пресата: Бият шута на Нар и Адениджи от Левски

Сензациите в българската спортна преса от днес, 5 август 2017 г., събота

Сензациите в пресата: Бият шута на Нар и Адениджи от Левски
 Сензациите в българската спортна преса от днес, 5 август 2017 г., събота:

Тема спорт: Един измежду Нар и Адениджи ще изгори

Ако Жеан Патрик Лима дос Рейс успее да впечатли Делио Роси, то сините ще се разделят с някого измежду франсис Нар и Бабатунде Аденижи. Причината е, че сините не разполагат със свободна квота за чужденец извън ЕС - с такъв статут освен ганаеца и нигериеца е и сръбският десен бек Милош Цветкович, както и конгоанецът Жуниор Мапуку.
 
Нар и Аденижи попаднаха в черния списък на вече бившия треньор на сините Николай Митов. Заради слабата си игра те изпаднаха от титулярния състав, а вече трудно намират и място в групата. Интерес към двамата проявяваше Черно море, но от Терена" не се съгласиха да ги пуснат под наем при варненци.
 
Тема спорт: Зелена светлина от УЕФА за "Лудогорец Арена" за плейофа



Лудогорец ще може да приеме Судува в Разград в първия плейоф за близане в групите на Лига Европа. Мачът е на 17 август (четвъртък), като часът ще стане ясен до дни. Реваншът е седмица по-късно в Мариямполе, Литва, на стадион "Судува".
 
Вчера инспекцията на УЕФА е дала зелена светлина на орлите да използват "Лудогорец Арена" 8 плейофите, като ще бъде отборен и новият сектор В. Все още обаче няма окончателна яснота дали раз-градчани ще могат да приемат мачовете от групите у дома, ако се класират. Вероятността е доста голяма.
 
Човекът на УЕфА е останал впечатлен от видяното и най-вече от новата трибуна. Имало е леки забележки, но те ще бъдат коригирани до двубоя със Судува на 17 август.
 
Както е известно, 8 сряда (9 август) е финалът за Супер-купата с Ботев Пловдив в Бургас. Билетите са по 15 и 25 лева.

Меридиан мач: Сърмов остава в Етър, сенегалецът е картотекиран



Халфът Георги Сърмов остава в Етър, съобщиха от великотърновския клуб. Той тренира с „виолетовите” от десетина дни и игра в контролата със Спартак, но до последно изчакваше вариант за чужбина. Сърмов подписа договор, но няма да е на линия за следващия мач, тъй като още се очаква жълтата му карта.
 
Сенегалският нападател Алиуне Бадара обаче ще бъде в групата за предстоящото гостуване на Дунав. 194-санти-метровият таран бе привлечен преди две седмици, след като от клуба не можаха да намерят на българския пазар подходящ централен нападател. Ба-дара идва от португалския Амаранте, където миналия сезон за 24 мача наниза 15 гола. „Чувствам се добре тук, градът и отборът ми харесват. Надявам се да заиграя и да помогна на Етър, сподели Бадара.
 
Меридиан мач: Ботев чака 250 000 евро за Косоко



Ботев трябва да получи около 250 000 евро за звездата си Омар Косоко, съобщи PlovdivNews. Известно е, че той изигра последния си мач с жълто-черната фланелка срещу Маритимо и днес пътува за ОАЕ. Омар Косоко ще бъде в компанията на^администра-тивния директор на Ботев Иван Йотков, който трябва да финализира трансфера на играча. Цената на Косоко е съвсем прилична при положение, че договорът му с клуба от Пловдив изтича след 5 месеца и тогава можеше да си тръгне като свободен агент.
 
Омар Косоко обеща да вкара гол в последния си мач срещу Маритимо, но въпреки старанието си, не му се откри нито една възможност. От Ботев вече започнаха да му търсят заместник, като „жълто-черните“ ще опитат да привлекат свободен агент, но са склонни дори да платят малка трансферна сума за наистина качествен играч.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки