България с представители на хокейната асамблея в Амстердам

Трима от най-добрите ни български съдии по хокей на трева пък ще участват в семинар на арбитрите

България с представители на хокейната асамблея в Амстердам

На предстоящата асамблея по хокей на трева в Амстердам България ще бъде представена от няколко човека, начело с изпълнителния директор на родната федерация Антонио Антонов и члена на УС Бончо Златев.

Двамата бяха поканени да наблюдават Европейското първенство за мъже и жени, което започва в Холандия от 16 до 26 август , като Антонов ще изнесе и отчет пред Конгреса за ползите и перспективите на проекта „Близнаци”, който завършва тази година и е по идея на Българската федерация по хокей на трева.

„Въпросният проект е моя идея  от преди десетина  години. Целта на „Близнаци” беше по-голяма и финансово стабилна федерация да работи с по-малки такива от Европа и да имат съвместни лагери, методически лекции и състезания. С радост мога да съобщя, че България работи отлично в последните две години с Холандия и сега ще направя подробен отчет за свършеното в този период. Завърши един уникален камп между двете страни в КК”Албена” преди две седмици и почти сигурно „Близнаци” ще бъде продължен с още един цикъл до 2019 година. Това сътрудничество е от изключително значение за бъдещето на нашия спорт, както у нас, така и в чужбина”, сподели изп.директор на БФХокей на трева Антонио Антонов.

Освен Антонов и Златев в Амстердам ще присъства и Велин Ляков – представител на Албена АД, който е поканен от Европейската федерация да презентира модернизацията на терена в курорта с чисто новата „Политан” настилка, последно поколение. От догодина състезателите ни ще имат възможността да тренират и играят на съоръжението, което ще бъде от най-висок клас.

Трима от най-добрите ни български съдии по хокей на трева Михаела Димитрова, Александър Захариев и Веселин Захариев пък ще участват в семинар на арбитрите по време на шампионата свързан с тяхното развитие по програма на европейската централа. На форума презентация ще изнесат  и треньорите Даяна Петкова и Николай Ацов, които ще запознаят присъстващите с работата на младите специалисти по хокей на трева в България.

Минчева шампион на 25 метра пистолет

Втора остана Гинка Дачева

Теодор Асенов с бронз от Европейското по кану-каяк за юноши

Това е единственото отличие за България от шампионата в Братислава

Кевин Воклен спечели II етап от Обиколката на Франция

Тадей Погачар взе "жълтата фланелка"

Фамозна: Стилияна Николова взе всички титли в Египет

Грацията ни перфектна и на четирите уреда в Кайро

Радослав Великов стана първият ни шампион по плажна борба

Октай Хасан бие в категорията при 80 кг

Златната рибка на българското плуване на 60 г.

Таня Богомилова празнува юбилей

Уникален: Карлос Насар подобри 3 световни рекорда в Русе

Няма обаче да ги признаят

Важат ли законите за БФСШ на Георги Градев?

Вижте официално прессъобщение от Българска федерация по шахмат 2022

България получава още една квота в класическата борба за олимпийските игри в Париж 2024

Това стана възможно след преразпределение на 16-е вакантни места

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки