Сензациите в пресата: Левски преговаря за защитник, Ботев си връща Бобан

Вижте най-интересното от днешния спортен печат

Сензациите в пресата: Левски преговаря за защитник, Ботев си връща Бобан

Тема спорт: Сините имат нова опция за Бресан


Левски не се е отказал от намерението си да привлече бразилския защитник Матеус Бресан от Гремио. Той е под номер 1 в спикъка на Делио Роси за подсилване на отбраната.  Преди десетина дни играчът заяви пред местните медии, че е доволен от предложението на сините. Бресан бе със статут на резерва в Гремио, но контузия на титуляр в отбраната го върна в стартовата единадесеторка. И това стопира считаната за почти сигурна сделка - защитникът трябваше да пристигне в Българя в края на миналата седмица и да премина медицински прегледи. Във вторник Бресан бе титуляр за тима си в двубоя за купата срещу Крузейро, който Гремио загуби с 0:1, последвано от изпълнение на дузпи (тимът от Порто Алегре бе спечелил първата среща с 1:0). 24-годишният Бресан остана на терена до 86-ата минута, когато бе заменен.



Договорът на футболиста с настоящия му клуб изтича в края на годината. За да го привлече до края на трансферния прозорец Левски е готов да плати известна трансферна сума за него, която вече е била договорена. А вече е склонен да даде и голям процент на Гремио при бъдеща продажба на футболиста.



От "Герена" работят и по резервни варианти за привличането на защитник. Сред набелязаните е и исландският национал Холмар Ейолфсон, който е собственост на израелския Макаби Хайфа.



Меридиан мач: Финална офанзива за исландеца от Макаби Хайфа


Ръководството на Левски е предприела финална офанзива за привличането на Холмар Ейолфсон от Макаби Хайфа. Централният защитник, който е загубил титулярното си място в отбора, с който подписа това лято Георги Костадинов, се превърна в първостепенна задача за хората, ангажирани със селекцията на Левски, след като сериозният кръг агенти около бразилеца Бресан буквално отчая "сините".  До края на трансферния прозорец от "Герена" трябва да се договорят с израелския клуб, тъй като играчът има договор за още четири години.



По информация на "Меридиан мач" идеята на Левски е била да вземе 190-сантиметровия колос, играл за Уест Хем, Бохум и Розенборг и записал 6 мача за националния отбор на Исландия, под наем. От Макаби са склонни да приемат подобно предложение, но самият играч държи да получи постоянен договор.



Меридиан мач: Нелуц Рошу чака първо дете

Румънският халф на Левски Нелуц Рошу, който след идването на Делио Роси загуби титулярния си статут, очаква първо дете всеки момент. За 24-годишния футболист, който пристигна на "Герена" срещу трансфрерна сума от румънския шампион Виторул Констанца , се коментираше, че е разочаровал италианския специалист, но той в действителност има проблеми с концентрацията  и е срещнал разбиране от треньорския щаб, който със сигурност включва любимеца на Георги Хаджи в плановете си за новия сезон.



Не така стоят нещата с Франсис Нар и Бабатунде Адениджи. Роси обяви, че на този етап не мисли да освобождава играчи, преди да е видял какви попълнения ще пристигнат. Африканците обаче заемат квота на чужденци извън ЕС и за това са близо до изхода. Нар може да премина при Георги Иванов, който го взе на "Герена", а сега е треньор на лидера в класирането Черно море. Другите легионери, които нямат паспорт на страна от ЕС са Жуниор Мапуку и Милош Цветкович. Според правилата на БФС само трима може да са в групата за мач, а четирима сред картотекираните.



Меридиан мач: Ботев готви бомба с Бобан


Ботев се зае сериозно с търсенето на нов централен защитник, който да замени Виктор Генев. Макар треньорският щаб да е фокусиран върху важния двубой с Етър довечера, вече е осъществен контакт с няколко футболисти.  "Меридиан мач" стигна до интересна информация, която може да зарадва доста от бултрасите. Има възможност в отбора да се завърне македонецът Бобан Грънчаров. За това потвърди самият той от Истанбул, където бе вчера заедно със съотборниците си от Вардар Скопие за реванша в плейофите за влизане в групите на Лига Европа с Фенербахче. Бранителят бе наказан за срещата, но все пак пътува до южната ни съседка. Македонският шампион изненадващо спечели с 2:0 първата среща, но специалисти и букмейкъри даваха огромен шанс на "фенерите" да преодолеят този пасив и да стигнат до групите.
"Разбрахме, че ще има катаклизми в нашия клуб, ако не пробием в групите. А дори  при успех ситуацията може да се промени. Аз съм отворен за оферта на Ботев, който винаги ми е бил на сърцето. Искам отново да се върна и да играя в Пловдив, където имам много приятели", каза пред "Меридиан мач" Бобан Грънчаров.



Друга опция за заместник на Генев е Апостол Попов от Университатя Крайова. От доста време той лекуваше контузия, но вече е готов за игра. Треньорът на румънците обаче не разчита много на него и има шанс той да разтрогне и да се върне при "канарчетата".

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки