Сензациите в пресата: Хубчев остава начело на националите, сърбин идва на преговори с Левски

Вижте най-интересното от спортния печат днес

Сензациите в пресата: Хубчев остава начело на националите, сърбин идва на преговори с Левски

Тема спорт: Михайлов и Хубчев се разбраха за нов договор

БФС ще удължи договора на селекционера на националния отбор Петър Хубчев. Настоящият му контракт е за една година и изтича в края на септември.

 

В понеделник вечерта Хубчев е имал среща с президента на централата Борислав Михайлов, който е посетил тренировката на "лъвовете" в Бояна. На нея те освен предстоящите световни квалификации са обсъдили и подробности около контракта на треньора.

 

Самият Хубчев обяви преди дни, че очертава нова цел пред тима, а именно класиране на Евро 2020. Това беше индикация, че той ще води тима и в следващия цикъл квалификации.


Тема спорт: Никола Труич идва за заключителни преговори

Левски вече е много близо до подписа на крилото Никола Труич. 25-годишният сърбин за последно игра във Войводина Нови Сад. Двете страни са се договорили играчът да пристигне в София и да премине медицински прегледи. Очаква се това да стане до края на седмицата.

 

Интересното е, че агентът на футболиста е предложил на ръководството на Левски още един свой клиент. Както е известно, сините искат да привлекат  централен защитник и дефанзивен халф.

 

Никола Труич е роден на 14 април 1992 година. Той играе предимно на левия фланг на нападението Продукт е на школата на Партизан. До 2013 година клубът го преотстъпва на Телеоптик, Смедерево, Апоел Акра и Напредък Крушевац. През 2015 се завръща при "гробарите", където изиграва 9 мача и вкарва 2 гола. Последва трансфер във Войводина. За състава от Нови Сад има 46 мача и 12 гола. След отпадането от квалификациите за Лига Европа от словашкия Ружомберок, Труич е нападнат от феновете на Войводина. Крилото е набеден за главен виновник за провала. Така играчът разтрогва своя договор на 4 август и в момента е свободен агент.

 

Тема спорт: Макаби Хайфа натиска Ейолфсон за трансфер

Ръководството на Левски е сближило позициите си с мениджърите на централния защитник Холмар Ейолфсон. 27-годишният исландски национал е желан от сините, но той отхвърли първата им оферта. Сега обаче има раздвижване по случая, тъй като клубът му няма намерение да го задържи.

 

Ейолфсон е собственост на израелския Макаби Хайда, където играе бившия халф на Левски Георги Костадинов. Исландецът не бил картотекиран в първия отбор за новия сезон и в момента тренирал с дубъла на Макаби. В тима от Хайфа той получа по 15 хил. долара месечно възнаграждение.

 

Левски вече е подновил преговорите за привличането на Ейолфсон. Сините се надяват до дни да убедят играча да приеме офертата им. Причината е отказа на бразилския защитник на Гремио Бреса на премине на "Герена".

 

Меридиан мач: Лудогорец продава Натанаел за 6 млн.

Лудогорец готви нов голям трансфер. Клубът е постигнал договорка за продажба на защитника Натанаел за 6 млн. евро, твърди "Меридиан мач".

 

Преди това "орлите" прибраха 11 млн. от още две сделки - Хосе Паломино беше спазарен за 4 000 000 с италианския Аталанта, а Кафу премина във френския Бордо срещу 7 млн.

 

В Разград пазят в тайна името на купувача, но сделката е на 95 процента сигурна. През последната година интерес към Натанаел имаше от френския Бордо, Спортинг и Фиорентина.

 

Очаква се Лудогорец да реагира на поредната продажба с привличането на трима нови футболисти. В Разград скоро трябва да дойдат двама защитници и нападател. Преговорите с тях са в напреднала фаза.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки