Хубчев: Искам да видя по-добър колектив на терена, искам по-голямо себераздаване

Селекционерът на националния отбор отрече, че има споразумение между него и БФС за нов договор

Хубчев: Искам да видя по-добър колектив на терена, искам по-голямо себераздаване

Селекционерът на националния отбор на България Петър Хубчев даде пресконференция преди световната квалификация срещу Швеция. Двубоят е на 31 август от 21:45 часа на националния стадион „Васил Левски“ и ще бъде предаван пряко по БНТ. „С оглед на трите дена, в които сме заедно, това, което искахме да го свършим, го направихме. Мисля, че сме готови, но с уговорката, че времето беше доста кратко“, каза треньорът, цитиран от БНТ.

Запитан как ще бъде спрян утре Емил Форсберг, Хубчев отговори: „Това е много трудна задача. Познавам го от мачовете в Германия. Той е ключов играч за Швеция. Мисля, че шведският отбор е доста добър.“

Специалистът отново каза, че целта не е на всяка цена да класира България на финалите в Русия през 2018 година.

„Целите за мен са такива, каквито и преди мача с Беларус. Трябва да изградим солиден отбор. Момчетата трябва да знаят през годините какво е изживял този отбор и какви успехи е имал. Убедени сме, че те имат качествата да са добър добър. Когато дойдох на този пост, не ми беше поставена задача да се класираме на всяка цена“, заяви той.

Петър Хубчев изрази надежди, че мачът ще е доста по-различен, отколкото в Стокхолм през октомври, когато загубихме с 0:3.

„Надявам се мачът да е по-различен. Ние познаваме стила на Швеция. Ние знаем това, но се надяваме нашето поведение да е по-различно“, каза треньорът на „лъвовете“, според когото с призиви хората няма да се върнат да стадиона, а само с по-добра игра и резултати.

„Убеден съм, че с лозунги няма да върнем хората. Само с поведение на терена ще върнем хората и ще имаме по-силна подкрепа“, сподели той.

Наставникът на България разкри какво иска да види в утрешния двубой срещу шведите.

„Искам да видя по-добър колектив на терена, искам по-голямо себераздаване. Постарахме се в тези три дена да убедим футболистите, че това е нашата тактика. Мисля, че те го приемат, остава да го покажат на терена. Ще търсим полагането на максимум усилия.“
 
Хубчев категорично отрече информациите, че има споразумение между него и БФС за нов договор. „Няма грам истина в тази информация“, отсече селекционерът на „лъвовете“.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки