Ще сложим ли край на негативната серия срещу Швеция?

"Лъвовете" посрещат "тре кронур" от 21,45 часа тази вечер

Ще сложим ли край на негативната серия срещу Швеция?

България посреща Швеция в световна квалификация от група "А" на зона Европа. Срещата е тази вечер на Националния стадион "Васил Левски" от 21,45 часа. "Лъвовете" все още имат шанс за класиране на Мондиала, но това минава през задължителна победа над "тре кронур". Родните национали се преставят блестящо като домакини - 3 победи от 3 мача. Възпитаниците на Петър Хубчев дадоха повод на българския фен да мечтае след успеха с 2:0 над Холандия, но впоследствие дойде и поражението с 1:2 от Беларус.

 

"Трикольорите" нямат победа над Швеция през последните 50 години. Последният български гол в шведската врата беше дело на Христо Стоичков от дузпа в световна квалификация в София през 1993 година. Първият двубой между двата тима в този квалификационен цикъл в Стокхолм завърши с успех с 3:0 на домакините.

 

Селекционерът Петър Хубчев имаше три дилеми около стартовия състав. Очаква се на вратата да застане Божидар Митрев, но и шансовете на Пламен Илиев не са за подценяване. В центъра на отбраната ще действат Божидар Чорбаджийски и Васил Божиков. Страхил Попов ще е десен бек, а ляв - Петър Занев. За мястото си в средата на терена сигурен е Георги Костадинов, а негов партньор по всяка вероятност ще бъде Ивайло Чочев. Станислав Манолев ще атакува по дясното крило, а отляво ще бъде разположен Ивелин Попов. Андрей Гълъбинов ще води атаката, а зад него ще играе Георги Миланов.

 

Наставникът на Швеция Яне Андерсон по всяка вероятност няма да прави промени на състава, който победи Франция. Под рамката на вратата ще е Робин Олсен, а пред него в защита ще играят Лустиг, Аугустинсон, Гранквист и Линдельоф. Дурмаз, Йохансон, Екдал и Форсберг ще бъдат в халфовата линия, а Берг и Тойвонен ще водят атаката.

 

БЪЛГАРИЯ - ШВЕЦИЯ 

 

Вероятни състави:

 

БЪЛГАРИЯ (4-2-3-1): Митрев; С. Попов, Чорбаджийски, Божиков, Занев; Г. Костадинов, Малинов; Манолев, И. Попов, Г. Миланов; Гълъбинов
Селекционер: П. Хубчев


ШВЕЦИЯ (4-4-2): Олсен; Лустиг, Линдельоф, Гранквист, Аугустинсон; Дурмаз, Йохансон, Екдал, Форсберг; Тойвонен, Берг
Селекционер: Я. Андерсон



СЪДИЯ: П. Талявенто (Италия)
СТАДИОН: "Васил Левски"
НАЧАЛО: 21:45 часа

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки