Сензациите в пресата: Бабатунде отива в Албания, Стамен настоява за още нови

Вижте най-интересното в спорния печат днес

Сензациите в пресата: Бабатунде отива в Албания, Стамен настоява за още нови

Тема спорт: Бабатунде преминава в Шкендербеу за 150 хил. евро
Левски е на път да се отърве от нигерийския централен нападател Бабатунде Адениджи. Таранът бе замразен от италианския треньор на сините Делио Роси, който го постави в трансферната листа. Очаква се днес Адениджи да стане футболист на албанския Шкендербеу. Този тим участва в груповата фаза на Лига Европа, а в него преди време игра бившия нападател на Левски Венцислав Христов.



Според медиите в страната президентът на Шкендербеу Арджан Такаж е предложил на Левски 150 хил. евро за правата на нигериеца. Ръководството на сините е приело офертата, като сега остава да се уточни заплатата на футболиста.



Бабатунде Адениджи бе привлечен от Левски в началото на 2016 година. За правата му сините платиха около 200 хил. евро на Съншайн Старс. През първия си полусезон той изигра 12 мача, в които не успя да се разпише. През миналата кампания Тунде бе на терена в общо 40 срещи, в които вкара 9 гола. През сезон 2017/18 той участва в 4-те мача на Левски от Лига Европа, както и в един от шампионата, като не успя да вкара гол.



Тема спорт: Галчев заплашил да си тръгне от Септември

Сериозни скандали са на път да разтърсят Септември София дни след завръщането на Николай Митов и победата с 4:1 над Черно море на "Тича". Халфът Борис Галчев е заплашил да си тръгне от тима. С идването на Жадното на двама от най-опитните играчи било съобщено, че повече няма да се  разчита - защитника Александър Бранеков и халфа Даниел Георгиев. Първият не попадна в групата за двубоя във Варна. Решението на шефовете много подразнило Галчев. Бившият капитан на ЦСКА заплашил, че ще си тръгне от Септември, застъпвайки се за двамата си съотборници. Галчев и почти всичките му съотборници били против смяната на Васев с Митов, но ръководството не зачело това. Опитният халф дори изтъкна, че победата във Варна се посвещава на вече бившия треньор на Септември. Галчев дори добави, че Митов няма как да промени нещо в тима за 3-4 дни. Думите му подразнили новия наставник. Развитие около бъдещето на бившия футболист на ЦСКА се чака в следващите дни. Очаква се бившият наставник на Левски да направи изцяло нова селекция, тъй като не бил доволен от взетите от Васев футболисти.



Тема спорт: Фернандо Каранга пропуска спаринга с Марица
Нападателят на ЦСКА Фернандо Каранга продължава да се готви на облекчен режим и ще пропусне проверката с Марица. Бразилецът върти обиколки и води занимания по индивидуална програма с оглед здравословните му проблеми след мача с Берое. На Каранга му прилоша в автобуса на връщане към София, а освен това се е оплакал и от болки в кръста след тежкото падане по време на двубоя в Стара Загора.



Кариоката по всяка вероятност ще тренира и утре включително на облекчен режим, а заради лекарската препоръка да се подложи на активна почивка няма да вземе участие в спаринга.



В същото време бразилецът се похвали в социалната мрежа Инстаграм, че синът му Луис Фернандо вече има български паспор. Тече процедура по издаването на такъв и на самия нападател. Той ще се сдобие с българско гражданство най-рано през декември.



Меридиан мач: Стамен иска дубльори на Каранга и Тиаго

Треньорът на ЦСКА Стамен Белчев е твърде скромен  и винаги е обявявал, че ще работи с наличните футболисти, но след старта на първенството е поискал от ръководството да намери футболисти на два ключови поста. Става дума за попълнения на позициите централен нападател и плеймейкър. На тези постове играят звездите на тима Фернандо Каранга и Тиаго Родригес, но те нямат абсолютно никаква алтернатива. Бразилецът може да бъде сменен с Кевин Кубемба, който обаче вече повече от половин година не може да се адаптира в България. Единственият вариант за заместник на Тиаго е сънародникът му Давид Симао, който обаче бе контузен през последните 40 дни, а от началото на престоя си на "Армията" по-често не е на линия заради травми или наказания.



За новия Енрике Рафаел пък е рано да се каже кога ще е във форма.



На "Армията" спешно търсят нови футболисти, тъй като съзнават, че не могат да се борят за титлата с наличния потенциал. Главният мениджър Стойчо Стоилов е задействал контактите си в Южна Америка, за да намери още един добър нападател и халф.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки